Diyanet İşleri Başkanlığı(DİB) 2018 sınav takvimi

Diyanet İşleri Başkanlığı(DİB) 2018 sınav takvimi belli oldu. İşte önemli önemli sınavlar ve memur alımları..

Diyanet İşleri Başkanlığı(DİB) 2018 sınav takvimi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
25 Ocak 2018 Perşembe 10:07

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı duyuruya göre 2018 yılında DİB sınav tarihleri belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı bu takvime göre sınav ve memur alımı yapacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı ve yayımlanan duyuruda 2018 yılı muhtemel sınav takvimi belirtildi. Yayımlanan sınav takviminde 2018 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı personeline alınacak olan personellere uygulanacak sınavların tarihleri belirtildi. 2018 yılında uygulanacak önemli sınavları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

DİB'in Sınav Takvimi Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda "Başkanlığımızca 2018 yılı içerisinde yapılması planlanan "2018 Yılı Muhtemel Sınav Takvimi" yayınlanmış bulunmaktadır. Söz konusu duyuruda ihtiyaç olması halinde Başkanlığımızca sınav takviminde yer almayan sınav/sınavların da açılabileceği ifade edildi.Gerek Başkanlık personeli ve gerekse açıktan atama yoluyla Başkanlığımızda görev almak isteyenlerin merakla beklediği sınav takviminde lüzum görüldüğü durumlarda ve zaruri nedenlerden dolayı Başkanlıkça önceden değişiklik yapılabilecektir." ifadelerine yer verildi.

Ocak ayında Hafızlık Tespit Sınavı, Uzman Yardıcmcılığı yarışma sıavı, müşavirlik sınavı gerçekleştirilecektir. Şubat ayında ise öğretmen sınavı, eğitim görevlisi sınavı gerçekleştirilecektir. Ayrıca Şubat Mart Nisan aylarında Görevde Yükselme Sınavı, Murakıplık Giriş Sınavı, Vaizlik Giriş Sınavı gerçekleştirilecektir. Ayrıca Diyanet işleri Başkanlığı sınav takviminde sözleşmeli personel alımı sınav tarihi belirtilmemiştir. İşte sınav takviminin detayları:

DİB Ocak ayı sınavları

Hafızlık Tespit Sınavı
Diyanet İşleri Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı
Müşavirlik Koordinatörlük Sınavı

DİB Şubat ayı sınavları

Eğitim Görevlisi Sınavı
Öğretmen Sınavı Yüksek Kurulu Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı
Murakıplık Giriş Sınavı
Vaizlik Giriş Sınavı
Görevde Yükselme Sınavı
Hac Organizasyonunda Görevlendirilecek Din Görevlisi ve Diğer Görevlilere Yönelik Sözlü Sınav (Şubat-Mart)
Murakıplık Giriş Sınavı(Şubat-Mart-Nisan)
Vaizlik Giriş Sınavı(Şubat-Mart-Nisan)
Görevde Yükselme Sınavı(Şubat-Mart-Nisan)

DİB Nisan ayı sınavaları

Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı
Hac Organizasyonunda Görevlendirilecek Sağlık Personeline Yönelik Seçme Sınavı(Nisan-Mayıs)
İhtisas Kursu Giriş Sınavı
Yetiştirilmek Üzere Yurdışına Görevlendirilecek Personel Sınavları
Uluslarası İlahiyat Programı Seçme Sınavı

DİB Temmuz ayı giriş sınavı

İhtisas Kursu Giriş Sınavı
Hafızlık Tespit Sınavı

DİB Ağustos ayı sınavı

Yurtdışı Din Görevlisi Sınavı

DİB Eylül ayı sınavı

Müşavirlik Kordinatörlük Sınavı
Hafızlık Tespit Sınavı
Müfettişlik Yardımcılığı Sınavı

DİB Ekim ayı sınavları

Yurtdışı Sözleşmeli Din Görevlisi Sınavı
Kariyer Basamaklarından Yükselme Sınavı
Umre Organizasyonunda Görevlendirilecek Din Görevlilerine Yönelik Sözlü Mülakat Sınavı(Ekim-Kasım)

DİB Kasım ayı sınavları

Yurdışı Hafızlık Tespit Sınavı
Sözleşmeli Personel Alım Sınavı (Tarih henüz belli değil)

DİP Memur Alımları Ne Zaman?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında personel alımlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunmuştu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklamalarında 9 bin 500 kişilik alımın yanı sıra 6 bin kişilik alım daha yapılacağını ve bu alımla beraber 18 bin kişinin sınava çağırılacağını ifade etti. Söz konusu programda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a İŞKUR aracılığıyla sözleşmeli çalışan imamların bulunduğunun hatırlatılmış ve bunun üzerine açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 6 bin imam kadrosu için 18 bin kişiyi sınava çağıracaklarını, bu sınavlara İŞKUR üzerinden gelen sözleşmeli imamların da başvuru yapabileceğini ifade etmişti. Burada açıklamalarına devam eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 6 bin imam kadrosu için 18 bin kişiyi sınava çağırılacağını İŞKUR üzerinden görevlendirilenlerin bu alım için başvuru yapmış olmalarını istedi. Bu kişilerin başvuruları kabul edilir ve kazanırlarsa sözleşmeli imam olarak göreve başlayacaklarını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 personel alımı başvurusu için müracaatlar tamamlanmıştı. 2016 KPSS puanı ile gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda 9 bin 500 personel alımını tamamlayacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu personelleri Kur'an Kursu öğreticisi, Müezzin ve İmam Hatip olarak istihdam edecek. Peki, Diyanet personel alımı sonuçları nereden öğrenilecek?

BAŞKANLIK DUYURUSU:

Diyanet İşleri Başkanlığı başvuru sonuçları hakkında duyuru, kurumun internet sitesi üzerinden şu bilgilerle duyuruldu;

"2018 Yılı 4-B Sözleşmeli (KKÖ, İ-H, M-K) Alımı Sınavına (SÖZPER-2018-I) başvuran adaylardan sözlü sınava katılmaya hak kazananlar, “Sınav Giriş Belgesi"ni (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresinden alabileceklerdir.

Adaylar, “Sınav Giriş Belgesi" ve T.C. Kimlik No'lu kimlik belgelerinden (nüfus cüzdanı, pasaport) biri ile birlikte sınav giriş belgesinde belirtilen sınav tarihi ve sınav merkezinde saat 08:30'da hazır bulunacaklardır. Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı ve pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir." İlgililere duyurulur.​"

DİB Sözleşmeli Personel Alımı başvuru sonuçlarını açıkladı (DİB 2018 4-B Sözleşmeli Personel) 

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN!

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar