Az Önce! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Az Önce! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cemal Kaşıkçı açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
8 Ekim 2018 Pazartesi 18:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 yıl aradan sonra bu defa Cumhurbaşkanı sıfatıyla Macaristan'da bulunuyorum. Bütün alanlarda neredeydik nereye geldik, bunları masaya yatırarak çalışmalarımızı sürdürdük. Macar dostlarımızın 1. Dünya savaşında Mehmetçik ile aynı saflarda çarpışmış olmalarını unutmak mümkün değildir. Galiçya'da şehit düşen askerlerimizi yarın şehitliğe yapacağım ziyaret ile yad edeceğiz. Gelibolu'da dikilecek anıt tarihi dostluğumuzun sembolü." ifadelerini kullandı.

"İş adamları ile görüşme yapacağız"

İkili ticaret hacminde geçen yıl 2.6 milyar dolarlık bir rakamı yakaladık diyen Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Amacımız bu rakamı 5 milyar dolara çıkarmaktır. İş adamları ile görüşme yapacağız. Her iki ülkede ne gibi adımlar atılabilir bunların önünü açmak ve onlara bir heyecan vermek düşüncesiyle bu toplantıyı organize ettik. Türk Hava Yollarımızın Macaristan'la ortak bir çalışmaya gidip, örneğin Budapeşte'den Hindistan-Mumbai'ye, buradan non-stop gitme imkanını da sağlama konusunda Sayın Başbakan'a sözümüzü verdik, bu adımı da atma imkanımız olacaktır.

Erdoğan'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Kayıp Suud Gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda cereyan etmiş olması bizler için çok çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti olarak Cumhurbaşkanı sıfatıylada bu süreci takip etmek kovalamak bizim hem siyasi hem insani görevimizdir. Bunu bazı çekinceler içerisinde kalarak kendi haline bırakamayız. Bunun uluslararası camiada akışı nedir az çok biliyoruz. Nedir Bu? örneğin bu kişi bir gazeteci ve nişanlısı ile beraber gelmiş olduğu başkonsoloslukta orada nikah ile ilgili muamelelerini yapacakken nişanlısı içeri alınmıyor. Şimdi bir insan kendisi içeri giripte bunun dışarı çıkıp çıkmadığını kimin ispat etmesi lazım? Oradaki başkonsolosluk görevlilerinin ispat etmesi lazım. Nişanlısı dışarıda bekleyen bir gazeteci Washington Post'un köşe yazarı. Dışarı çıkınca nişanlısı ile gitmesi gereken yere gitmez mi? Gider bununla birlikte elde herhangi bir belge yok. Tabi bize müracaat edildiği andan itibaren gerek emniyet teşkilatımız gerek istihbarat teşkilatımız bununla ilgili seferber olmuş durumdalar. İlk andan itibaren Adalet Bakanlığımıza verdiğimiz talimatla İstanbul Başsavcılığımız hemen teyakkuza geçmiş ve bununla ilgili işin hem hukuki hem adli hem idari çünkü emniyette aramasını yapıyor bütün bu çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar devam ederken hedefimiz bir an önce neticeye ulaşabilmek. Şu anda bakıyoruz tabi yazılı ve görsel medyada konuyla ilgili de çok çok farklı haberler çıkıyor. Bunlar tabi ister istemez bizi de düşündüren konular." vurgusunu yaptı.

"Sayın Cumhurbaşkanından Türk yatırımcılar teşvikte bulunsun diye rica ettik"

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "Macaristan'ın güvenliğinin Türkiye'yle doğrudan bir ilişkisi var. (Göç anlaşması) Türkiye'nin Avrupa'yla yaptığı anlaşma kıtanın güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Türk-Macar ekonomik işbirliğini güçlendirmek için kredi açacağız. Sayın Cumhurbaşkanından Türk yatırımcılar teşvikte bulunsun diye rica ettik." dedi.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar