Brunson kararının ardından Trump'tan ilk tweet

Rahip Brunson davasında karar çıkmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump resmi Twitter hesabından iki tweet attı.

Brunson kararının ardından Trump'tan ilk tweet
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
12 Ekim 2018 Cuma 17:11

Mahkeme kararını verdi...

Mahkeme heyeti Rahip Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi ve ABD'li rahibi serbest bıraktı. Brunson için yurt dışına çıkma ev hapsi cezası da kaldırıldı.

Avukatından ilk açıklama

Duruşma sonrası gazetecilere kısa bir açıklama yapan Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, "Şu an evine gidiyor. Kararın okunmasıyla birlikte artık özgür. İstediği yere gidebilir. Küçük bir ceza verildi. Yattığı süre neredeyse karşılıyor cezayı. Dolayısıyla adli kontrol de kaldırıldı, dolayısıyla müvekkilim artık özgür.Bu mahkumiyeti de kabul etmiyoruz, temyize gideceğiz. " şeklinde konuştu.

Trump'tan Brunson Tweeti

Rahip Brunson'ın tahliyesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump, "Pastor Brunson hakkında çok sıkı çalıştık! Dualarım Pastor Brunson’la biran önce evine dönmesini umut ediyoruz. Papaz Brunson serbest bırakıldı. Yakında evde olacak! (Working very hard on Pastor Brunson!)(My thoughts and prayers are with Pastor Brunson, and we hope to have him safely back home soon!)(Pastor Brunson just released. Wıll be home soon!) " açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar