Beyaz Saray açıkladı! Trump ile Kim arasında anlaşma sağlanamadı

ABD yönetimi, Başkan Trump ve Kuzey Kore lideri Kim arasında Vietnam'da yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını açıkladı.

Beyaz Saray açıkladı! Trump ile Kim arasında anlaşma sağlanamadı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
28 Şubat 2019 Perşembe 09:45

İlk görüşmenin 12 Haziran 2018 yılında Singapur’da yapılmasından sonra Vietnam'ın Hanoi kentinde yeniden bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un arasında anlaşma sağlanamadığı belirtildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile Vietnam'da görüşen ABD Başkanı Donald Trump basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kuzey Kore konusunda Kim Jong-un'la görüşmelerde son derece yapıcı bir zaman geçirdik. Herhangi bir şey imzalamak konusunda karar vermedik, iyi bir şey olmadığını düşündük. Şu anda bazı seçeneklerimiz vardı e bu seçeneklerin hiçbirini kullanmama kararı verdik. Bazen de masadan uzaklaşmanız gerekir.

Şu anda yaptırımlar hala uygulanmakta. Kuzey Kore yaptırımların tamamen kaldırılmasını istedi. İstediğimiz her şeyi yapmadıkları için anlaşma sağlanamadı. İstediğimiz noktaya gelineceğini düşünüyorum. Kim Jong-un bana söz verdi, nükleer test yapmayacaklarını söyledi.

Kim Jong-un ile birbirimizi seviyoruz. İyi anlaştık. Anlaşma bizim için uygun değildi. Hızlı yapmaktansa doğru yapmayı tercih ederim.

Trump'ın avukatı Mıchael Cohen'in iddiaları

Bunların hepsi gerçek dışı. Bir yandan da çok enteresan, çok da izleyemedim ama böylesine bir sahte ifade verilmesi ve böylesine önemli bir zirveyle aynı sırada gerçekleştiriyor olması korkunç bir şey, berbat bir şey. Sonra yapabilirlerdi, onlar için daha iyi olurdu.

Çok fazla yalan söyledi. Ama tek bir konuda yalan söylemedi. "Rusya ile tezgah yok" Bu konuda neden yalan söylemediğine şaşırdım. Her şeyle ilgili yalan söyledi. Rusya ile gizli anlaşma yok. Enteresan, etkilendim. Onu da yalan söyleyebilirdi. Yüzde 95'ini yalan söyledi, yüzde 100'ünü de söyleyebilirdi. Bu başka hiçbir başkanın başına gelmemiş bir durum. Yine de utanç vericiydi. Bu cadı avı. Rusya ile gizli bir anlaşma yok.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar