ALES sonuçları açıklandı! ALES Sonbahar 2017 sonuçları!

ÖSYM 2017 ALES sonbahar dönemi sonuçlarını açıkladı! Binlerce kişinin bir aylık bekleyişi son buldu ve ALES sonuçları açıklandı!

ALES sonuçları açıklandı! ALES Sonbahar 2017 sonuçları!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
21 Aralık 2017 Perşembe 16:55

ALES sınav sonuçları açıklandı! 19 Kasım'da gerçekleşen sınavın sonuçlarının binlerce kişi tarafından heyecanla bekleniyordu. Özellik yüksek lisans ve doktora adayları sabırsızlıkları 'ALES sonuçları açıklandı mı, ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorularını sordu. Sonunda beklenen gün geldi. 2017'nin son sınavı da açıklandı.

ALES Sonbahar 2017 sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin resmi sonuç açıklama sistemi "https://sonuc.osym.gov.tr/" adresine giriş yapınız. Sisteme T.C. kimlik numaranız veşifrenizle giriş yapabilirsiniz.

ALES SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

ALES’ten alınması gereken minimum puan 55, akademik kadrolara atanabilmek için alınması gereken minimum puan ise 70 olarak belirlendi. Ancak her durumda bu puanlar yeterli olmayabilir, zira puanınız ne kadar yüksekse avantajınız o kadar çok olacak ve rakiplerinizin önüne geçmeniz kolaylaşacaktır.

Bazı üniversiteler lisansüstü eğitim için 55’ten fazla veya akademik kadrolara atanabilmek için 70’ten fazla puan gerektirebilir, ayrıca bazı akademik kadrolara atanabilmek için, adayların yabancı dil bilgisi seviyelerini de YDS sınavı ile kanıtlamış olmaları gerekir.

ALES sınavlarının geçerlilik süresi 3 yıldır. 3 sene boyunca geçerlidir ve bu süre boyunca aday, 3 sene boyunca girdiği ALES sınavlarından istediği puanı kullanabilir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar