için kaldı

ABD’li yetkili: Türkiye S-400 alırsa Patroit alamaz

Washington’da Türk heyeti ile yapılan görüşme sonrası ABD’li bir yetkili açıklamalarda bulundu. Yetkili Türkiye’nin S-400 alması halinde Patroit alamayacağını belirtti.

ABD’li yetkili: Türkiye S-400 alırsa Patroit alamaz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
7 Şubat 2019 Perşembe 15:50

‘Türkiye, S-400 alırsa Patroit alamayacak’ bu sözleri dile getiren ise ABD’li üst düzey bir yetkili.

BD'li üst düzey bir yetkili Türkiye'nin hem Rusya'dan S-400, hem ABD'den Patriot füzeleri almasının mümkün olmayacağını belirterek "Türkiye, S-400 alırsa ABD, Türkiye'ye Patriot'ların satışı için yürüyen süreci durduracaktır, ABD hükümetinin görüşü bu yöndedir" dedi.

ABD'li yetkili, "Burada gerçekten iki yol var; birinci yol, Türkiye ile ABD arasındaki iyi askeri işbirliğinin süreceği, Türkiye'nin F-35 programına katılımını tehlikeye atmayacak ve Türkiye'nin yaptırıma maruz kalma olasılığını ortaya çıkarmayacak bir yol, diğeri ise iyi sonuçlar doğurmayacak bir yol. Bir ortak ve bir dost olarak Türkiye'nin, böyle sorunlara yol açmayacak yolu seçeceğini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

“Çekilme konusunda tereddüt yok”

ABD'de önceki gün Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın başkanlığındaki Türk heyetiyle üst düzey çalışma grubu toplantısının, dün de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla IŞİD'le Mücadele Koalisyonu toplantısının yapıldığını, bu görüşmelerde Türk ve ABD'li yetkililerin Suriye konusunu görüştüklerini belirten ABD'li yetkili, "Yapıcı, üretken ve olumlu görüşmeler gerçekleştirildi, bu görüşmeler sürecek. Türkiye ve ABD, Suriye'de ortak bir çözüm yolu bulmak için çalışıyorlar. Şunu kesin olarak söyleyebilirim, çekilme gerçekleşecek, bu konuda hiçbir tereddüt yok. Çekilme, IŞİD'in tamamen yenilgiye uğratılmasını sekteye uğratmayacak şekilde gerçekleşecek. Bu, Sayın Çavuşoğlu'nun da katıldığı Washington'da dün yapılan toplantıda da vurgulandı. Türkiye'nin güvenlik endişelerini de giderecek şekilde Suriye'den çekilme konusunda Türkiye ile görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar