için kaldı

ABD PYD’ye hava savunma kalkanı kurdu

ABD'nin PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD/YPG’nin kontrolünde bulunan Kobani’ye hava savunma kalkanı kurduğu iddia edildi.

ABD PYD’ye hava savunma kalkanı kurdu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
28 Ağustos 2018 Salı 08:56

Kobani, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD/YPG’nin kontrolünde olan bir bölge. ABD’nin bu bölgede hava savunma kalkanı kurduğu öne sürüldü.

Sosyal medyada yer alan bir videoda, askeri nakliye uçaklarıyla Kobani’ye getirilen radar sistemi, ABD askerlerince monte edildiği görüldü.

“GEREKEN İNCELEMELER YAPILIYOR”

 Hürriyet’te yer alan habere göre, Bazı yabancı yayın organlarında da yer alan radar iddiasını Ankara da yakından izliyor. Güvenlik kaynakları, yaptıkları değerlendirmede, ilgili kurumların söz konusu iddiayla bağlantılı bölgedeki hareketliliği incelediklerini söylemekle yetindiler. Aynı kaynaklar, “ABD’nin Kobani’de radar sistemi kurduğu haberi yalanlanmıyor, öyle mi?” sorusuna, “İddialara bakılıyor, gereken incelemeler yapılıyor” yanıtını verdi. Bir yetkili, gelişmelerle ilgili yerel istihbarat kaynaklarından daha sağlıklı bilgi alınması için gerekenlerin yapıldığını söyledi.

“ABD BÖLGEDEKİ ASKERİ SAVAŞ UÇAKLARINI GÖZETLEMEK İSTİYOR”

Yabancı basın organlarında çıkan haberlerde, askeri nakliye uçaklarıyla Kobani’ye getirilen radar sisteminin Amerikan askerleri tarafından montajlandığı ileri sürüldü. Yerel kaynaklara dayandırılan haberlerde, radar sisteminin Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısındaki Kobani kırsalına kurulmaya başlandığı belirtildi. Görüntülerde Amerikalı bir komutan radar sisteminin kurulma gerekçesini ‘ABD’nin bölgedeki askeri savaş uçaklarını gözetlemek istemesi’ olarak açıklıyor. Haberlerde, ABD’nin hava savunma sistemi kurmasının Türkiye’nin PYD hâkimiyetindeki Kobani ve diğer bölgelere yönelik hava taarruzlarına karşı kurulduğu da öne sürüldü.

MENBİÇ’TE DE KURULMUŞTU

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye’nin kuzeyinde inşa ettiği çok sayıda askeri üssün arasına bu yıl Menbiç’te kurduğu yeni üssü de eklemişti. ABD öncülüğünde terör örgütü DEAŞ’a karşı kurulan uluslararası koalisyonun temsilcilerinden William Roebuck, önceki gün yaptığı açıklamada, DEAŞ terör örgütü kalıcı olarak bitirilinceye kadar Suriye’de kalmaya devam edeceklerini söylemişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar