için kaldı

3 saat çalışıp 107 yaşına kadar yaşayacağız!

Fütüristler Derneği’nin ‘Gelecek Günü 2019’ etkinliğinde gelecekte insanların 107 yaşına kadar yaşayacağı ve sadece 3 saat çalışacağı öngörüsünde bulunuldu.

3 saat çalışıp 107 yaşına kadar yaşayacağız!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
3 Mart 2019 Pazar 09:21

Fütüristler Derneği’nin ‘Gelecek Günü 2019’ etkinliğinde teknolojik, sosyolojik, politik, bilimsel ve sanatsal açılardan 2040 yılındaki geleceğimizin nasıl şekilleneceği ve bu yolculukta insanların olumlu bir geleceğe ulaşmasının nasıl mümkün kılınacağı uzman konuşmacılarla tartışıldı.

"107-108 yaşlarını görecek"

Fütüristler Derneği Başkanı Eray Yüksek, dünyanın büyük değişimler içinde olduğunu ve artık dünyada kalma süresinin uzadığını ifade ederek “Çocuk ölümleri, doğum sırasındaki anne ölümlerinin ortadan kalkmasıyla hızlandı. Bu hızlanma üstsel biçimde insanlığı uzun yaşam risklerine doğru götürüyor. 2007’de doğan bir çocuk ortalama olarak bakıldığında 107-108 yaşlarını görecek gibi gözüküyor. Bu da yeni doğanların, 2007’de doğanların 2100’lerin sonrasını görecekmiş gibi görünüyor. Fakat biz, yaşamı biraz daha ortaya çektiğimiz için içinde bulunduğumuz oyun planı içinde 2040’larda nasıl mutlu olacağımızın tanımını yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“2040’larda 2-3 saat çalışılacak"

Yüksek, mutlu geleceğe yatırım yapabilmenin ve bunu ölçmenin zor olduğuna vurgu yaparak “2040’larda yalnızca 2-3 saat çalışma saatinden bahsediliyor ve bunun gerisinin nasıl dolduracağımızı konuşmak gerekiyor. Kalan kısmı doldurmak için sürekli kendini geliştirmek gerekiyor. Bugün oldukça geride kalan eğitim endüstrisinin kendini değiştirmesi ve sürekli eğitim, bilgi, bilinç yükleme üzerine modern değişimler yapması gerekiyor. O zaman beyninizi dış dünyadan gelen uyarılarla daha rahat doldurabilirsiniz. Lezzet, dinleme, dokunuş, görmek gibi bir çok alanda 5 duyunuzu besleyebilirsiniz” diye konuştu.

Ses hızıyla karada yolculuk

Gelecek Şimdi Kurucusu Ozan Onat ise “Hayvan hücresinden üretilen et, balık olmayan balık, inekten alınmamış süt, tavuktan alınmamış yumurta yiyeceğiz. 2040’ta ulaşım sistemi tamamen dönüşüyor olacak. Elon Musk’ın Hyperloop adlı tren teknolojisi sayesinde artık ses hızına çok yakın bir hızla karadan seyahat edebilme şansımız olacak” diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar