2018 Sağlık Bakanlığı personel alım tarihi ne zaman? 2018 memur alımı kadroları

2018 Sağlık Bakanlığı memur alım tarihleri ve kadroları belli oldu. Peki ya Sağlık Bakanlığı memur alımını ne zaman gerçekleştirecek?

2018 Sağlık Bakanlığı personel alım tarihi ne zaman? 2018 memur alımı kadroları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
1 Şubat 2018 Perşembe 10:52

2018 Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 2018 Sağlık Bakanlığı personel alım tarihi ve memur alım kadroları belli oldu. Buna göre 2018 yılında kaç bin memur alınacak? Ne zaman alınacak ve memur alım kadroları neler? Tüm merak ettikleriniz haberimizde.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın açıklamalarına göre Sağlık Bakanlığı 2018 yılında 55 bin personel alımı yapacaktır. Söz konusu personel alımlarının ne zaman yapılacağı belli oldu. Bu kapsamda personel alımlarının detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

2018 Memur Alımı Kadroları Neler?

Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Ahmet Demircan bundan önce yaptığı açıklamalarında Sağlık Bakanlığının 2018 yılında 55 bin personel alımı yapacağını ifade etti. Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan yeni bir açıklama geldi.Sağlık Bakanı Ahmet Demircan bundan önce yaptığı personel alım açıklamasında 55 bin personel alımı yapılacağını ifade etmişti. Bu konu hakkında açıklamalarında Bakan Demircan "Yoğun bakım yatak sayısını artırmaya devam edeceğiz, personel sayımızı da artırmak istiyoruz. 27 bin ebe hemşire ve sağlık personeli alınacak. Bu, yüksek bir rakam. Her sene yaklaşık 9 bin civarında hekim kadroya dahil oluyor. Ediyor 36 bin. Bizim bu seneden alacağımız kadro miktarı var, taşeron sistemi kalktığı için, bu alımı yapmadık. 2017'den 2018'e aktarılan bir 10 bin işçi çalışan alacağız. Ayrıca 2018 için de 9 bin kontenjan verildi. Yaklaşık 55 bin doktor, ebe hemşire, sağlık personeli ve çalışan alacağız." demişti.

2018 Sağlık Bakanlığı Personel Alım Tarihi Ne zaman?

Personel alımları hakkında Sağlık Bakanı Ahmet Demircan yeni bir açıklama yaptı ve açıklamasında personel alımlarının ne zaman yapılacağını ifade etti. Bu kapsamda Bakan Demircan yaşanan hekim, hemşire ve personel sıkıntısını 2018 Nisan ayında yapacakları personel alımları ile çözeceklerini ifade etti.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın Personel Alımı ile İlgili Açıklaması:

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yaşanan hekim, hemşire ve personel sıkıntısını ise nisan ayında yapacakları alımlarla çözeceklerini, böylece acillerde de rahatlama olacağını ifade etti.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TBMM'de özellikle kanser ilaçları başta olmak üzere eczanelerin ilaç satışı yapmaması konusundaki soru üzerine ciddi uyarılarda bulundu. Demircan, "Eğer bir vatandaşımız gittiğinde eczanesinde ilaç var da 'yok' diyorsa veya deposunda ilaç var da satmıyorsa bunu biliyoruz. Bizim ilaç takip sistemimiz bir kutu ilacın hangi eczanede hangi depoda olduğunu takibe imkan veriyor. Buna rağmen vatandaşa 'yok' deniyorsa ilaç fiyatlarında artışı bekliyorlarsa vay hallerine. Biz ilaç fiyatlarında bir ayarlama yapmak zorundayız, vakti geldi. Ama sırf bunun için satmıyorsa bu doğru olmaz" diye konuştu.

Demircan, hastanelerin acil servislerinde yaşanan krizin çözülmesi için, 'akşam polikliniği' formülü üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Demircan, şunları kaydetti:

"Mevsim nedeniyle acillerde biraz daha yoğunluk var. Vatandaş kolaylıkla çözeceği pek çok sorunu acillere giderek çözmeye alıştı. Gün içinde işini hallediyor, akşam evine giderken acilde de rahatsızlığı varsa onu gösteriyor. Bizim bunu engelleyecek halimiz yok. Vatandaş, 'Ben acilim' diyerek gelmişse ona bakacağız. Onun için triaj dediğimiz bir yöntem uyguluyoruz. Hiç beklemeden hemen müdahale edilmesi gereken hastalara kırmızı triaj diyoruz. Bekleyebilir ama mutlaka müdahale edilmesi gerekenlere sarı triaj, daha basit rahatsızlığı olanlar yeşil triajda. Bizim sorunumuz yeşil triajda. Bunu da çözmemiz lazım. Bunun için gündüz poliklinik sayımız bu işi çözmüyorsa, o gün poliklinik yapanların bir kısmını akşam polikliniğe kaydırabiliriz. Bu çalışmayı yapıyoruz. Doktorların fazla çalışması değil, polikliğinin fazla çalışması. 20 poliklinik yapan hekimimiz var. Gündüz 15 tanesi polikilinik sorununu çözüyorsa, akşam beşini gönüllü olarak poliklinik yaptırabilirim. Akşam yeşil grup hastaları orada çözmüş olurum."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar