için kaldı

2018 LGS sınavı saat kaçta? LGS sınavı iki bölüm halinde mi uygulanacak?

2 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan LGS sınavının detayları merak ediliyor. Öğrenciler sınavın saat kaçta olacağını araştırmaya başladı. Peki ya 2018 LGS sınav saat kaçta? LGS sınavı iki bölüm halinde mi uygulanacak?

2018 LGS sınavı saat kaçta? LGS sınavı iki bölüm halinde mi uygulanacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
1 Haziran 2018 Cuma 15:21

Liselere Giriş Sınavı (LGS) sınavı için geri sayım başladı. 1367 okuldaki 126 bin kontenjana 2 Haziran’da gerçekleşecek olan LGS sınavı ile öğrenci alınacak. Geriye kalan yaklaşık 1.1 milyon öğrenci ise adrese göre liselere yerleşecek.

2018 LGS sınav saat kaçta?

Öğrencilerin hayatlarını şekillendirerek olan LGS sınavı 2 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da sınav giriş belgeleri ile katılacak. Sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Sınavın birinci bölümü 09.30’da, ikinci bölümü ise 11.30’da başlayacak. Çoktan seçmeli 90 soru olacak. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci bölümü ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve 60 dakika süre tanınacak. Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere 50 soru; sayısalda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek. İki bölüm arasında verilen süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak. LGS sınavında üç yanlış bir doğruyu götürecek.

Sınav giriş yerleri nasıl öğrenilebilecek?

On binlerce öğrencinin beklediği MEB LGS sınav giriş yerleri belli oldu. LGS giriş yerlerini ve sınav giriş belgenizi e-Okul üzerinden öğrenebilirsiniz.

LGS sınavı ne zaman açıklanacak?

2 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın sonuçları 22 Haziran'da açıklanacak. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye ilişkin iş ve işlemler, 2018 yılı Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak.

Yurt genelinde nitelikli okul kontenjanları

İstanbul’da Anadolu liseleri için ayrılan kontenjan yüzde 52; Ankara’da yüzde 36 ve İzmir’de ise yüzde 45. Üç büyük ilde lise türlerine göre kontenjanların yüzde oranı şöyle:

İstanbul

Fen lisesi: yüzde 5

Anadolu Lisesi: yüzde 52

Anadolu imam hatip lisesi: yüzde 23

Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi: Yüzde 18 Sosyal bilimler lisesi: yüzde 2

Ankara

Fen lisesi: yüzde 20

Anadolu Lisesi: yüzde 36

Anadolu imam hatip lisesi: yüzde 20

Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi: Yüzde 18

Sosyal bilimler lisesi: yüzde 6

İzmir

Fen lisesi: yüzde 13

Anadolu Lisesi: yüzde 45

Anadolu imam hatip lisesi: yüzde 17

Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi: yüzde 20

Sosyal bilimler lisesi: yüzde 5

Anadolu Lisesi bulunmayan iller hangileri?

Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Amasya, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bartın, Burdur, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Mardin, Ordu, Rize, Sinop, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yalova ve Yozgat’ta sınavla öğrenci alacak hiçbir Anadolu lisesi yok.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar