2018 LGS birincileri kimler oldu?

Liselere Giriş Sınavı(LGS) sınavının açıklanmasının ardından LGS birincileri belli oldu. İşte sınavda başarı kazananlar..

2018 LGS birincileri kimler oldu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
27 Haziran 2018 Çarşamba 08:27

2018 LGS sınavının açıklanmasının ardından sınavda birinci olan isimler merak edilmeye başladı. Her yıl gerçekleştirilen sınavda tüm sorulara doğru cevabı verenler sınav birincisi olarak kabul ediliyor. Peki ya bu yıl LGS sınavının birincileri hangi ilden çıktı? Detaylar haberimizde..

2018 yılında gerçekleştirilen LGS sınavının sonuçları dün itibarı ile açıklandı. Sınav sonuçlarına göre illere göre sınav birincileri belli oldu. LGS sınavının zor olmasından kaynaklı olarak birinci çıkmayacağı düşünülüyordu ancak LGS birincileri oldukça fazla.

2018 LGS birincileri kimler oldu?

LGS birincisi Ankara’dan Olçum Başak

Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) birinci Ankara'dan Olçum Başak oldu. Ankara'da özel bir kolejde tam burslu olarak öğrenim gören Başak, tüm soruları çözdü. Konuyla ilgili Sözcü'ye konuşan LGS birincisi Başak'ın babası Mustafa Başak, Olçum'un disiplinli çalıştığını belirterek, “Biz ona hiçbir şekilde ders çalış demedik. Sınav öncesi de ders çalışmadı. Ama Olçum disiplinini her zaman korudu. İlkokulu devlet okulunda okudu ve özel bir okulun tam bursunu kazandı. Ortaokul eğitimini tam burslu olarak özel bir eğitim kurumunda gördü” diye konuştu.

LGS birincisi Adana’da Azra Kargı

Adana'da yaşayan ortaokul öğrencisi Azra Kargı, bu yıl ilk kez yapılan LGS'de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. Adana Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip öğrencisi Kargı, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) bu yıl ilk kez yapılan LGS'nin sonuçlarının açıklanmasıyla büyük sevinç yaşadı. Tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan Kargı, mutluluğunu paylaştı.

LGS birincisi Konya’dan Mehmet Faruk Köylü

Bu yıl ilk kez yapılan Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan Mehmet Faruk Köylü, mühendis olmanın hayalini kuruyor.

LGS birincisi Ordu’dan Akbel Aydın

Ordu'da, Liselere Geçiş Sınavı'ndan (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Akbel Aydın, başarısının sırrının çok fazla kitap okumaktan geçtiğini söyledi.

LGS birincisi Kütahya'dan Elif Taş

Dumlupınar Koleji öğrencisi olan ve bu sene ilk defa gerçekleştirilen LGS'de tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan 15 yaşındaki Elif Dağ, başarını düzenli çalışmaya borçlu olduğunu kaydetti. Matematik öğretmeni olan anne Ümit Dağ ile Dumlupınar Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan baba Mehmet Ali Taş, kızları Elif'in Türkiye birinciliğini öğrenince duygusal anlar yaşadılar.

Tunceli’den Berdan Teloğlu

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde TEOG yerine getirilen LGS sınavında 456,6371 puan alan 14 yaşındaki Berdan Teloğlu, 90 sorudan 85’ini yaptı. Teloğlu, 5 soruyu ise zaman yetersizliğinden yapamadığını söyledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar