2018 Kurban Bayramı ne zaman, ağustosun kaçında? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

2018 Kurban bayramı için tatil planları içinde olanlar bayram tatilinin hangi günlere denk geldiğini araştırmaya başladı. Bu yıl Kurban Bayramı kaç gün, 9 gün olur mu?

2018 Kurban Bayramı ne zaman, ağustosun kaçında? Kurban Bayramı tatili kaç gün?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
30 Mayıs 2018 Çarşamba 11:21

Ramazan Bayramı’nın ve Kurban Bayramı’nın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle bayramları tatil fırsatına çevirmek isteyenler bayram tatillerinin hangi günlere denk geldiğini araştırıyor. 14-17 Haziran Ramazan Bayramı sonrasında sırada Kurban Bayram var. Peki ya 2018 Kurban Bayramı ne zaman, ağustosun kaçında? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Çoğu kişi yaz ayları için çoktan tatil planları yapmaya başladı. Tatilini bayramlarla birleştirmek isteyen kişiler ise Kurban Bayramı tarihlerini merak ediyor. Özellikle İstanbul’da yoğun iş temposu, üstüne bir de şehrin kalabalığı eklenince insanlar şehrin gürültüsünden kaçmak için adeta fırsat kolluyor. Yıllık izinlerini Kurban Bayramı ile birleştirmek isteyenler aynı zamanda kaç gün bayram tatili olacağını araştırıyor. Geçtiğimiz yıl 9 gün bayram tatili yapan çalışanlar bu yıl uzun tatil yapılıp yapılmayacağı haberini bekliyor.

2018 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bu sene Kurban Bayramı 20 Ağustos Pazartesi başlayacak 24 Ağustos Cuma sona erecek. Kurban Bayramı’nın hafta içine denk gelmesi ile birlikte bayram tatiline hafta sonları da eklenerek bu yıl 9 gün tatil yapılması bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Kurban Bayramı’nın;

-1. günü 21 Ağustos Salı 2018,

-2. günü 22 Ağustos Çarşamba 2018,

-3. günü 23 Ağustos Perşembe 2018,

-4. günü 24 Ağustos Cuma 2018, olarak belirlenmiştir.

KURBAN BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

2017 yılındaki Kurban Bayramı 30 Ağustos ile birleştiği için 11 gün tatil yapma şansı bulan çalışan kesim, 2018'de de Kurban Bayramı'nda uzun bir tatil yapma şansına sahip olabilecek. Kurban Bayramı'nın arefesi 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Takip eden Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise resmi tatil. Dolayısıyla bu sene Kurban Bayramı'nda yine 9 günlük bir tatil söz konusu olabilir.

AREFE GÜNÜ NEDİR?

Kurban Bayramı’nın bir önceki günü Zilhilcce ayının dokuzuncu gününe Arefe(Arife) denir. Haccın iki rüknünden biri olan vakfe bugünde yapılır. Arefe günü Arafat'ta, öğle namazının farzı ile ikindi namazının farzı öğle vaktinde peş peşe kılınır. Arefe günü güneş batınca hacılar Arafat'tan Müzdelife'ye hareket ederler. Arefe günü, Arafat'ta hacılar, vakitlerini dua, namaz, zikir, tesbih, va'z dinleme, Kur'ân okuma vb. ibadetlerle geçirirler. Bugün tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah'tan umulur.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar