Nokia ikonik logosunu değiştirdi

Son yıllarda teknoloji sektöründe şirketler arasında güç kaybeden Nokia, neredeyse 60 yıl sonra ilk kez marka kimliğini yeni bir logoyla değiştirildiğini duyurdu.

Nokia ikonik logosunu değiştirdi
Son Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 14:02
27 Şubat 2023 Pazartesi 13:59

Dünyanın en köklü şirketlerinden biri olan Finlandiya merkezli teknoloji devi, şirketin marka kimliğinde önemli bir değişikliğe gidildiğini açıklayarak yeni logosunu yayınladı.

‘ARTIK TELEFON YAPMIYORUZ’

Logo değişikliği, İspanya’nın Barcelona kentinde yapılan yıllık Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) duyurulurken, Reuters’a konuşan Nokia CEO’su Pekka Lundmark, Önceden telefon geliştiriyorduk ama şimdi bir iş teknolojisi şirketiyiz” dedi.

Lundmark, 2020'de zor durumdaki şirkette CEO’luk görevini devraldıktan sonra yeni bir strateji belirlemişti. Nokia, telekom şirketlerine ekipman sattığı servis sağlayıcı işini büyütmeyi hedefliyor olsa da, artık ana odak noktası diğer işletmelere ekipman satmak. Lundmark, geçen yıl yüzde 21’lik büyüme kaydettiklerini ve mümkün olan en kısa sürede bunu artırmayı planladıklarını söyledi.

Bloomberg’e konuşan Lundmark, “Çoğu insanın zihninde hala başarılı bir telefon markasıyız; ancak Nokia’nın amacı bu değil. Ağlara ve endüstriyel dijitalleşmeye odaklanan yeni bir marka başlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Teknoloji devinin hafızalara kazınan eski logosu

DEĞİŞİKLİK AKILLI TELEFONLARI ETKİLEMEYECEK

Nokia'nın logo değişikliğinden şirketin akıllı telefonları etkilenmeyecek. Şirket, akıllı telefon üretimini tüm haklarıyla HMD Global'e devrettiği için yönetim artık Nokia’da bulunmuyor. Dolayısıyla, Nokia markalı yeni telefonlarda yeni logo kullanılmayacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar