için kaldı

Mezar taşında karekod teknolojisi!

Mezarcılık hizmetleri veren bir firma, mezar taşlarına karekod sistemi uygulayarak vefat eden kişinin fotoğraf, özgeçmiş ve video görüntülerine ulaşılmasını sağlıyor.

Mezar taşında karekod teknolojisi!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
7 Ekim 2018 Pazar 14:51

Mezarcılık hizmetleri veren bir firma, mezar taşlarına karekod sistemi uygulayarak vefat eden kişinin fotoğraf, özgeçmiş ve video görüntülerine ulaşılmasını sağlıyor. Firmanın ürettiği mezar taşları Almanya, Fransa ve Hollanda başta olmak üzere 10 ülkeye ihraç ediliyor.

Firmanın kurucusu Aydın Bilen, 10 yıldır faaliyet gösteren bir firma olduklarını ve artık ihracat yapmaya başladıklarını ifade etti.

Aydın Bilen, karekod çalışmasını birçok farklı tabloyla açıklayarak pazarlamasını da bizzat gerçekleştiriyor.

En fazla talep Almanya'dan

İsviçre, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, Yunanistan ve Bulgaristan'ın aralarında yer aldığı 10 Avrupa ülkesine mezar taşı ihracatı yaptıklarını belirten Bilen, "Döviz kurlarındaki oynaklıktan dolayı şu an ihracat zamanı. Döviz kurları tam buna uygun. Şu an tüm çalışmamızı üretimimizin yüzde 70-80'ini Avrupa'ya ihraç etme üzerine organize ediyoruz. En fazla talep Almanya'dan geliyor. Vefat eden gurbetçilerin Almanya'ya definleri artmaya başladı." dedi.

Mezar taşlarındaki karekod uygulama üzerinden okutularak birçok bilgiye kolayca ulaşılabiliyor.

Bilen, Almanya'daki yüksek maliyetler nedeniyle de bu ülkeden yoğun talep gördüklerini ve oradaki maliyetin üçte biri fiyatına mezar taşı sattıklarını bildirdi.

3 boyutlu yüz kabartması seçeneği

Avrupa pazarında lojistik açısından da avantajları olduğuna dikkati çeken Bilen, bu bölgedeki mermerciler yanında bireysel olarak da siparişler aldıklarını dile getirdi. Bilen, ‘Bu avantajı kullanarak zaman içinde ihracatımızı tüm Avrupa'ya genişletmek istiyoruz. Mezar taşları demonte olarak her şeyi hazır vaziyette gidiyor. İstenirse lazer ve porselen fotoğraf ile fotoğraftan 3 boyutlu yüz kabartmasına kadar bütün imkanlarımız var. Uzun vadede planımız tasarımda öne çıkarak, Avrupa'nın bu alanda başkenti olmak.’ diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar