için kaldı

Flakka nedir? İnsanları zombiye çeviren korkutan Flakka gerçekleri

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Flakka nedir? İşte insanları zombiye çeviren korkutan Flakka gerçekleri..

Flakka nedir? İnsanları zombiye çeviren korkutan Flakka gerçekleri
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
22 Ocak 2018 Pazartesi 14:24

Henüz ülkemizde yaygınlaşmasa da dünyanın birçok yerini etkisi altına alan korkunç uyuşturucu flakka tam olarak nedir? Kullanıldığında insanları nasıl etkiliyor? Flakka'nın zombiye çevirdiği doğru mu? Bu derece baş döndüren Flakka hakkında tüm merak ettikleriniz haberimizde.

Amerika’da 2011 yılında piyasaya çıkan ve son zamanlarda tüm dünyaya yayılan Flakka, insanların hayatlarını tehdit ediyor. Zombi hapı olarak da adlandırılan Flakka, kişilere adeta ‘yamyam’ gibi özellikleri katıyor. Amerika'da hapın etkisindeki bir kişi bir evsizin yüzünü, bir başkası da oda arkadaşının beynini yedi. Peki son zamanlarda çokça konuşulan ve insanları zombiye dönüştüren Flakka nedir?

Amerika Miami'de 2012'de Rudy Eugene adlı bir adam bir evsizin yüzünü yemeye başladı. Polis geldiğinde, Rudy Eugene, kurbanının yüzünün yüzde 80'ini yemişti. Polisin uyarılarına rağmen yamyamlığı devam eden katil, vurularak öldürüldü. Otopsi sonucu Rudy Eugene'nin Amerika sokaklarında "Ivory Wave", "Vanilla Sky", "Bliss" ve "Purple Rain" adıyla satılan sentetik uyuşturucunun (uyarıcı) etkisi altında olduğu saptandı.

Söz konusu uyarıcı piyasaya 2011'de sürülmüştü. 2011'de Indiana'da bir adam bir yolun kenarında bir bayrak direğine tırmanıp ve yoğun trafiğin bulunduğu bir caddeye atlamıştı. Pensylvania'da bir başka adam manastıra girip rahip bıçaklamıştı. West Virginia'da bir kadın çırılçıplak soyunmuş, cildinin altında bir şey olduğunu sandığı için kendini parçalamıştı.

Flakka nedir?

Rusya menşeili olan bu uyuşturucunun ilk olarak Amerika'da ortaya çıktığı belirtildi. Son olarak Brezilya'da da bu hapı kullananların birer zombi gibi davrandığı ve yamyam özellikleri gösterdiği tespit edildi. Sentetik bir uyuşturucu olan bu maddeyi kullanan insanlar, filmlerde gördüğümüz gibi adeta yaşayan ölülere dönüşüyorlar. Uyuşturucu maddenin etkisiyle etrafta bulunan kişilere saldrımaya başlayan insanlar, çevrelerine korku salıyorlar. Flakka Efekti adı verilen uyuşturucu son birkaç yıldır ABD'de oldukça yaygınlaştı.

Bilimsel adı alpha-pyrrolidinopentiophenone olan ve bonzai gibi ucuz ve öldürücü etkilere sahip olan sentetik uyuşturucu, kullanan kişileri çoğunlukla öldürüyor, ölmeyenlerde ise kalıcı olarak beyin hasarı bırakıyor. Son derece uyarıcı olan bu madde, insanı çıldırtacak derecede paranoyaya yol açabiliyor. Zombi hapını kullananların hiç tanımadıkları insanların yüzlerini parçalayayıp yedikleri vakalar da bulunuyor.

Flakka'nın içinde ne var?

Flakka adı verilen ve Zombi Hapı olarak bilinen sentetik uyuşturucunun etkisiyle garip davranışlar sergileyen insanların görüntüleri şu günlerde sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri. Flakka adı verilen hap, banyo tuzunda da bulunan amfetamin benzeri bir kimyasal sentetik uyuşturucu madde. Sentetik uyuşturucu piyasada bulunan çok daha kötü etkilere sahip diğer uyuşturucu maddelerine alternatif olarak üretilse de etkileri bir hayli farklı. Bu uyuşturucu maddeyi kullanan kişiler ilk olarak kalp atışında hızlanma, duygularda ani değişim yaşıyor ve ardından halüsinasyonlar görmeye başlıyor. Zombi Hapı'nı kullananlarda kalıcı psikolojik sorunlar oluşuyor; hatta kalp krizine bile geçirebiliyorlar.

Amerika'da yasal satışı vardı

Bu uyarıcı, uzun süre Amerika'da yasal olarak satıldı. Çünkü içindeki maddelerin kullanım oranı, yasal sınırların altındaydı. Bu maddenin adına 'Beath Salt'(banyo tuzu) denildi. Çünkü şekli banyo tuzu gibiydi. Çin'de üretiliyor ve bir dozu sadece 25 dolara satılıyordu. Rude Eugene olayından sonra Louisiana Toksik Maddeler Merkezi Müdürü Mark Ryan, New York Times'a 'zombi hapının' nasıl üretildiğini anlattı ve yetkilileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Hayvani işgüdüleri ortaya çıkarıyor

Uyuşturucu, beyindeki insan olma özelliğini, "ben" durumunu yok edip, hayvani iç güdüleri ortaya çıkarıyor.Kalp atışı aşırı artıyor, duygular çok güçleniyor, kişi kendini bir süper kahraman gibi hissediyor. İlaç, kişinin ruh halini düzenleyen hormonları baskı altına alıyor ve kalıcı hasarlara, kalp yetmezliğine hatta tek kullanımda bile ölüme sebep olabiliyor. Bazı vakalarda kişilerin zihinsel faaliyetlerini kalıcı olarak kaybettiği görülmüş.

Flakka öldürüyor mu?

Bonzai gibi öldürücü etkilere sahip olan ve Flakka adı verilen bu sentetik uyuşturucu, kullanan kişileri genellikle öldürüyor. Öldürmediği zamanlarda ise kişilerde kalıcı beyin hasarı ortaya çıkartıyor. İçerisinde aşırı miktarda uyarıcı madde bulunan flakka, insanları çıldırtacak derecede paranoyalara sebebiyet verebiliyor. Aynı zamanda bu uyuşturucuyu kullananların hiç tanımadıkları insanların üzerine atlayıp, yüzlerini parçaladıkları söyleniyor.Flakkanın içerisinde de bonzainin içerisinde de sentetik uyuşturucu maddeler vardır. Ancak ikisinin de etken maddeleri farklılık göstermektedir. Bu madde vücuda alındıktan sonra bonzaide olduğu gibi, halisilasyonlar görülmesine, kişinin başlarına zarar vereye başlamasına, bedensel güçte artışa, tuhaf zombi gibi hareketlerin meydana gelmesine neden olabiliyor.

Flakka İstanbul'da!

‘Zombi hapı’ olarak bilinen ‘Flakka’ adlı sentetik uyuşturucu, Uluslararası Posta İşleme Merkezi’ne gelen bir postayla İstanbul’da ilk kez ele geçti.Narkotik dedektör köpekler eşliğinde gerçekleştirilen rutin kontrolde, İspanya’dan gönderilmiş ve alıcısı İstanbul’da Ü.K. olan posta gönderisinde ‘Ocean Burst’ yazılı 50 adet küçük paket olduğu görüldü.Paketlerin içindeki beyaz renkli toz maddenin analizinde ‘Flakka’ isimli sentetik uyuşturucuda kullanılan bir kimyasal olan ‘Alpha-PVP hydrochloride’ belirlendi.

Bunun üzerine başlatılan operasyonda Esenyurt Posta Dağıtım Merkezi’ne gelen ve alıcı kısmında ismi yer almamasına rağmen postanın kendisine ait olduğunu söyleyen S.O.’ya gönderi teslim edildi. S.O. gönderiyi teslim aldıktan sonra gümrük muhafaza memurları tarafından gözaltına alındı. S.O.’nun üst aramasında üzerinden sarı basın kartı çıktı. Gazeteci S.O.’nun daha önce ‘Flakka’ hakkında bir kanalda haber yaptığı tespit edildi. S.O.’nun ifadesinde, gönderinin alıcısı olarak görünen Ü.K.’nın kuzeni olduğunu beyan ettiği öğrenildi. Uyuşturucuya el konulurken, şüpheliler hakkında Küçükçekmece savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar