Hollanda'dan getirdi, yok satmaya başladı: Bu bitkiler et yiyor!

Bursalı çiçekçinin Hollanda'dan ithal ettiği bitkiler yok satıyor! Fiyatı boyutuna göre 25 ila 300 lira arasında değişen bu bitkilerin en dikkat çeken özelliği ise salgıladıkları sıvı sayesinde sinek ve böcekleri kendilerine çekerek yemesi.

Hollanda'dan getirdi, yok satmaya başladı: Bu bitkiler et yiyor! - Sayfa 1

Sinekkapan ve böcekkapan bitkisi, Dionaea muscipula familyasından olan ve sulak alanlarda yetişen, böcek ve örümcekgiller ile beslenen bu bitkiyi Bursalı çiçekçi Murat Karakoç, Hollanda'dan ithal ediyor.

1 9
 
Hollanda'dan getirdi, yok satmaya başladı: Bu bitkiler et yiyor! - Sayfa 2

İçinde bulunan sıvı sayesinde sinek ve böcekleri kendine çeken bitki onları kapana düşürerek yiyor. Son dönemde popüler olan çiçek evlerin salonlarında besleniyor.

2 9
 
Hollanda'dan getirdi, yok satmaya başladı: Bu bitkiler et yiyor! - Sayfa 3

Evdeki böcek ve sinekleri yediği için vatandaşlar tarafından tercih sebebi oluyor. Et yiyen bitkilerin fiyatları ise boyutuna göre 25 ila 300 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

3 9
 
Hollanda'dan getirdi, yok satmaya başladı: Bu bitkiler et yiyor! - Sayfa 4

Uzun yıllardır çiçek yetiştiriciliği yaptığını ifade eden Murat Karakoç, "Böcek yiyen çiçekleri bataklık bitkisidir. Bu bitkinin iyi bakımda gelişimi hızlı oluyor. Bu bitkiler salgıladıkları sıvı sayesinde sinek ve böcekleri kendilerine çekiyor. içine girenleri kapanarak yiyor" dedi.

4 9