İl dışı atama tarihleri ne zaman 2018? İl dışı tayin başvuruları nasıl yapılıyor?

Öğretmenlik görevini başka ilde yapmak isteyenler için iş dışı atama başvuruları başladı. Peki ya öğretmenler için il dışı tayin için son başvuru tarihi ne zaman?

İl dışı atama tarihleri ne zaman 2018? İl dışı tayin başvuruları nasıl yapılıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
6 Haziran 2018 Çarşamba 15:52

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) il dışı atama kontenjanlarını duyurdu. Başka bir ilde öğretmenlik görevi yapmak isteyenler belirlenen tarihlerde il dışı atama başvurularını yapmaları gerekiyor. İl dışı atama tarihlerine dair detaylar haberimizde.

İl dışı atama tarihleri ne zaman 2018?

Başka ilde öğretmenlik görevi yapmak isteyenler için il dışı atama başvuruları başladı. MEB tarafından belirlenen atama başvuru tarihleri 5-8 Haziran arasında. MEB tarafından açıklanan ihtiyaç listesi ve kontenjanlara göre diledikleri okulları seçip il dışı tayin başvurusunu tamamlayacaklar. Haberimizden il dışı atama kontenjanlarına ve tayin başvuru ekranına ulaşabilirsiniz. İl dışı yer değiştirme başvurusu, bu yıl 5 Haziran tarihinde alınmaya başlanacak. 8 Haziran Cuma günü sona erecek olan başvuruların ardından atamalar, 11 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 29 Haziran 2018 tarihinden itibaren başlatılacak.

İl dışı atamada 40 eğitim kurumu tercih edilebilecek

İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, tercihleri dışında 41’inci seçenek olarak bir ili daha tercih etme hakkı verilecektir. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenemeyecektir. Bunlardan 41’inci seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır. Zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere il içinde veya iller arasında yer değiştirecek öğretmenler, bu tercihlerini dördüncü, beşinci veya altıncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına yapacaktır. Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, 08 Haziran 2018 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

İl dışı atamalarda kadro açığı dikkate alınacak

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir. İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen mazeretlerden biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilen öğretmenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarından alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaktır.

İl dışı atama başvuruları nasıl yapılacak?

İl dışı tayın 2018 başvuru sayfası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin erişime açıldı. Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan “Elektronik Başvuru Formu” doldurulmak suretiyle yapılacaktır. Belgeyle ya da posta yolu ile yapılan başvurularda gerçeğe aykırılık ya da istenilen işaretlemelerin yapılmadığı başvurular geçersiz sayılacak. Ayrıca geçersiz başvurulara dayalı olarak yapılan yer değiştirmeler iptal edilecektir. Yer değiştirme sürecinde yapılan işlemlerle ilgili olarak gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan bu başvuruları onaylayan sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır. Yer değiştirme iş ve işlemlerinin yürütülmesi, başvuruların onaylanması ve reddedilmesinden sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlükleri görevli, yetkili ve sorumludur.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar