Yerel seçim başkan adayları ne zaman belli olacak 2019?

Genel seçimlerin yapılmasının ardından gözler yerel seçimlerde. Vatandaşlar yerel seçimlere dair detayları araştırmaya başladı. Yerel seçimlerle ilgili merak edilenler arasında adayların belli olup olmadıkları yer alıyor. Yerel seçim adayları ne zaman belli olacak 2019?

Yerel seçim başkan adayları ne zaman belli olacak 2019?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
30 Ekim 2018 Salı 08:18

Normal şartlarda 2019 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için çeşitli iddialar yer alıyor. Genel seçimlerin erkene çekilmesi ile birlikte aynı değişikliğin yerel seçimler için de olabileceği iddiaları konuşulurken yerle seçim adaylarının ne zaman belli olacağı da araştırılmaya başladı. Peki ya yerel seçim adayları ne zaman belli olacak? İşte 2019 yerel seçime dair detaylar..

Yerel seçimlerin erkene çekilmesi iddiası genel seçimlerin erken bir tarihe alınması ile en çok araştırılan konulardan biri oldu. 2019 yılında yapılması beklenen yerel seçimler için adaylar ne zaman belli olacak sorusunun cevabı haberimizde.

Yerel seçim adayları ne zaman belli olacak 2019?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili 884 AK Partili belediyenin “icraat” karnesinin çıkarılmasını istedi. Beş kriter dikkate alınarak sahadan gelecek analizlere göre AK Parti Kongresi’nin ardından belediye başkanlarının yerel seçimlerdeki kaderi belli olacak. Sahadan gelen raporlar doğrultusunda belediye başkan adaylarının önümüzdeki haftadan itibaren netleştirilmesi bekleniyor.

AK Parti’de Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için takvim, sonbaharda başlayacak. Mevcut 884 belediyenin yanı sıra tüm Türkiye genelinde bu sayıyı daha da artırmayı hedefleyen AK Parti’de yerel seçim çalışmaları da başladı.

 

Yerel seçimler kaç yılda bir yapılır?

En son yerel seçim 2014 yılında yapılmıştır. Bu durumdan yola çıkarak olağan dışı bir durum olmadığı taktirde Türkiye’de gelecekte şu yıllarda seçimler yapılacaktır. -2014 (En son yapılan yerel seçimdir.)
-2019 (En yakın yapılacak olan belediye seçim tarihidir.)
-2024
-2029
-2034

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar