Yeni emekli olanlar bayram ikramiyesi alabilecek mi?

Emeklilerin Kurban Bayramı öncesinde alacağı bayram ikramiyesini yeni emekli olacaklar da alabilecekler mi?

Yeni emekli olanlar bayram ikramiyesi alabilecek mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
21 Temmuz 2018 Cumartesi 13:56

Bayram öncesi emeklilere ödenecek olan bayram ikramiyesi binlerce emekliyi memnun etti. Ramazan Bayramı öncesi ilk bayram ikramiyelerini alan emeklilerin gözü kulağı şimdi Kurban Bayramı ikramiyesinde. Emeklilerin ikinci bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Yeni emekli olanlar da bayram ikramiyesi alabilecekler mi? Tüm detaylar haberimizde..

Emeklilere Kurban Bayramı öncesi ödenecek olan bayram ikramiyesinin detayları netleşti. Emeklilere verilecek bayram ikramiyesinde detaylar netleşti. Vefat eden emeklinin yakınlarına da ödeme yapılacak. Yaklaşık 12 milyon emekli, dini bayramlar öncesinde verilecek biner lira ikramiyenin sevincini yaşıyor.

Yeni emekli olanlar bayram ikramiyesi alabilecek mi?

Hükümet tarafından ikramiye müjdesinden sonra emekliler bayram öncesi ödenecek olan ikramiye için gün sayıyor. Yapılan açıklamaya göre bayram öncesi emekli olanlar da emekli ikramiyesi alacak. Buna göre yeni emekliler ve vefat edenlerin yakınları da bu haktan yararlanacak. 21-24 Ağustos 2018'teki Kurban Bayramı'ndan önce emekli olanlar , Ağustos'taki bin lira ikramiyeyi alabilecek. 24 Ağustos'tan sonra emekli olanlar ise önümüzdeki yıl kutlanacak Ramazan Bayramı'ndan itibaren ikramiye hakkından yararlanmaya başlayacak. İkramiye hakkı için kişinin hangi kurumdan emekli olduğunun önemi yok. Hem SSK hem Bağkur hem de Emekli Sandığı emeklileri biner lira dini bayram ikramiyesinden faydalanabilecek.  Ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartı aranacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar