YDS/3 sınavı ne zaman yapılacak? YDS/3 geç başvuru tarihi nedir?

ÖSYM’nin yaptığı değişiklikle yılda iki kez yapılan YDS sınavı  yılda üç kez yapılmaya başladı. Peki ya YDS/3 sınavı ne zaman yapılacak? YDS/3 geç başvuru tarihi nedir?

YDS/3 sınavı ne zaman yapılacak? YDS/3 geç başvuru tarihi nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
22 Ekim 2018 Pazartesi 08:44

YDS/3 sınavının ne zaman yapılacağı ve geç başvuru tarihleri yabancı dil sınavına girecek öğrencilerin en çok araştırmaya başladığı konular arasında yer aldı. YDS/3 sınavına dair detaylar haberimizde.

ÖSYM, 2 Aralık 2018 tarihine üçüncü bir YDS daha koydu. Böylece yılda iki kez yapılan YDS sayısı üçe çıkmış oldu. ÖSYM bu kararı ile sınav takviminde yeni bir güncelleme yaptı.

YDS/3 sınavı ne zaman yapılacak?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2018-YDS/3, 2 Aralık'ta yapılacak. Sınav başvuruları, 10 Ekim'e kadar alınacak. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacak. Adayların başvuru sürecinde 2018-YDS/3 Kılavuzu'nun incelemeleri gerekiyor.

YDS/3 sınav ücreti nedir?

2018-YDS/3 sınav ücreti 100,00 TL olarak belirlendi. Başvuru yapan adayların ücretlerini ödeyecekleri bankalar;

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; İNG Bank’ın tüm şubeleri, internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) Öte yandan ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi'nden (https://odeme.osym.gov.tr/) de ücret ödemesi yapılabilir.

YDS/3 sınavı geç başvuru tarihi nedir?

Başvurularını tamamlayamayan adaylar için geç başvuru tarihleri 24 Ekim 2018 tarihine kadar sürecek.

YDS/3 başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda açıklanmıştır:

a) Kılavuz ve Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi: Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır. Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

* Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

Başvuru merkezleri bilgisi ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer almaktadır.

c) Aday Başvuru Formunun doldurulması: Adaylar bu kılavuzun 2.3. maddesini dikkatlice okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklardır.

2018-YDS/3 SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ: 2 Aralık 2018, 10.15, 3 saat (180 dakika)

2018-YDS/3 BAŞVURU TARİHLERİ: 2-10 Ekim 2018

SINAV ÜCRETİ: 100,00 TL

BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ: 5,00 TL

2018-YDS/3 GEÇ BAŞVURU GÜNÜ: 24 Ekim 2018 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

YDS GEÇ BAŞVURU SINAV ÜCRETİ: 150,00 TL

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar