için kaldı

WhatsApp Karanlık Mod(Dark Mode) nedir, nasıl aktif edilir?

WhatsApp kullanıcılarının uzun zamandır beklediği “Karanlık Mod” uygulaması yakın zamanda kullanıma sunulacak. Peki ya WhatsApp Karanlık Mod(Dark Mode) uygulaması nedir, nasıl aktif edilir?

WhatsApp Karanlık Mod(Dark Mode) nedir, nasıl aktif edilir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
18 Eylül 2018 Salı 11:46

WhatsApp yakın zamanda kullanıma sunacağı karanlık mod uygulaması ile yeni bir döneme giriyor. Uzun zamandır beklenen özellik için geri sayım başladı. Karanlık Mod özelliği olarak bilinen gece modu özelliği yakın zamanda kullanıcılarla buluşacak.

WhatsApp Karanlık Mod(Dark Mode) nedir, nasıl aktif edilir?

Son zamanlarda birçok yeni özelliğe kavuşan WhatsApp'tan Karanlık Mod özelliği geliyor. Öte yandan, kullanıcıların uzun zamandır beklediği gece modu hakkında şirket yetkilileri tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Android ve iOS platformlarının her ikisinde de 'Karanlık Mod' seçeneği sunmayan WhatsApp, gelen son bilgilere göre bu özellik üzerinde çalışıyor.

WhatsApp Karanlık Mod’un(Dark Mode) özellikleri neler?

Kullanıcıların karanlık ortamlarda daha net görebilmesini sağlayacak Karanlık Mod seçeneğinin OLED ekranlarda günlük kullanımda yüzde 5'e varan batarya tasarrufu sağlayabileceği ileri sürüldü.

iOS 11’de Dark Mode nasıl etkinleştirilir?

Apple’ın renkleri tersine çevir özelliği şu anda pek çok iOS sürümünde kullanılabilir durumda ancak iOS 11 ile kullanıma sunulan akıllı tersine çevir özelliği oldukça farklı. Zaten standart tersine çevirme özelliği iOS 11’de klasik tersine çevir olarak adlandırılmış. Şimdi gelelim iOS 11’de Dark Mode’un nasıl etkinleştirileceğine. Öncelikle Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Ekran Kolaylıkları > Renkleri Tersine Çevir menüsüne gidin ve Akıllı Tersine Çevir seçeneğini etkinleştirin. iOS cihazınızda Night Shift özelliği aktif ise kapatılacak ve dolaylı olarak da olsa, Dark Mode’u kullanmaya başlayacaksınız.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar