Umut Ali Özmen kimdir? Umut Ali Özmen neden tutuklu kaldı?

Sınır ihlali nedeniyle 45 gündür Ermenistan’da tutuklu kalan Umut Ali Özmen kimdir? Umut Ali Özmen neden tutuklu kaldı?

Umut Ali Özmen kimdir? Umut Ali Özmen neden tutuklu kaldı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
15 Eylül 2018 Cumartesi 10:36

Yanlışlıkla Ermenistan sınırına geçip sınır ihlali yapan Umut Ali Özmen’in tutukluluk hali sona erdi. Peki ya Umut Ali Özmen’e ne olmuştu, neden tutuklu kaldı, kimdir? Detaylar azonceoldu.com’da!

Umut Ali Özmen neden tutuklu kaldı?

16 yaşındaki Umut Ali Özmen'in sınır ihlali nedeniyle 45 gündür Ermenistan'da tutuklu olmasına ilişkin basına yansıyan haberler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan harekete geçti. Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı arayarak Umut Ali'nin iadesini istedi. Paşinyan da Erdoğan'ın bu talebine olumlu yanıt verdi. Umut Ali'nin Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Küçükduran Köyü'nde yaşayan Özmen Ailesi 45 gün sonra sevinçli bir haber aldı. Ermenistan'da 2 aydır tutuklu bulunan Umut Ali dönüyor.

Umut Ali Özmen kimdir?

Umut Ali Özmen yanlışlıkla Ermenistan sınırına geçen 2002 doğumlu kişi. Karslı Umut Ali yakalandığında üzerinde 1998 doğumlu abisinin kimliği de varmış. Erdoğan'ın araya girmesiyle birlikte 45 gün sonra Türkiye'ye dönüyor.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, köy muhtarı Haydar Bulut'u arayarak Umut Ali'nin babası Mustafa Özmen'le görüştü.

Baba Mustafa Özmen, Uçum'un kendisine telefonda söylediklerini şöyle anlattı:

"Cumhurbaşkanımız haber üzerine Ermenistan Başbakanı'nı aramış. ‘Bu çocuğu iade edin' demiş. O da kendi Dışişleri Bakanlığı'nı arayarak bilgi istemiş. Sonra da Cumhurbaşkanımızı geri arayarak olumlu yanıt vermiş. Sayın Uçum bana çocuğumun pazartesi veya salı gününe kadar Türkiye'de olacağını söyledi. Çok sevinçliyiz. Çocuğumu bekliyorum."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar