için kaldı

Türkiye'nin 3. nükleer enerji santrali nereye yapılacak?

Türkiye'nin 3. nükleer santrali nereye yapılacak? Sorusunun cevabını tüm Türkiye merak ediyordu. Cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den geldi.

Türkiye'nin 3. nükleer enerji santrali nereye yapılacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
8 Ağustos 2018 Çarşamba 11:46

Türkiye’de yapımına başlanacak olan 3.nükleer enerji santrali için düğmeye basıldı. 3.nükleer santrale dair detayları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. Peki ya Türkiye’nin 3.nükleer enerji santrali nereye yapılacak? Konuyla ilgili detaylar haberimizde.

Türkiye'nin 3. nükleer enerji santrali nereye yapılacak?

Türkiye'nin 3. nükleer enerji santralinin nereye yapılacağını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. A Haber'de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Fatih Dönmez, ABD'nin İran'a yaptırım kararıyla ilgili olarak, "Tek taraflı bir karar, meşru bir ticaret yapıyoruz" dedi. Fatih Dönmez, Nükleer santralde, Akkuyu ve Sinop'tan sonra üçüncü projenin Trakya'da olacağını kaydetti. Dönmez, "Trakya'daki santrali Çin'le yapacağız" dedi.

Fatih Dönmez, ABD'nin İran'a yaptırım kararıyla ilgili olarak, "tek taraflı bir karar, meşru bir ticaret yapıyoruz" dedi. Dönmez, Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmasıyla ilgili, "Gemimiz ilk sondajı birkaç ay içinde yapacak" diye konuştu. Fatih Dönmez, Nükleer santralde, Akkuyu ve Sinop'tan sonra üçüncü projenin Trakya'da olacağını kaydetti. Dönmez, "Trakya'daki santrali Çin'le yapacağız" dedi? Dönmez, Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin tamamlanması konusunda bir gecikme öngörülmediğini belirterek, Enerji Verimliliği ve tasarrufuyla ilgili bazı tasarruflarla yüzde 40 az ödenebileceğini söyledi.

Dönmez, "Konya Karapınar'da dünyanın en büyük güneş üretim santralini inşa edeceğiz. Sadece santral değil, kullanılacak ekipmanlar da Türkiye'de üretilecek. Fabrika yaptırımlarımız da var. Biz bir taraftan yerli kaynaklara yöneliyoruz, hem de yerli teknolojinin üretilmesini amaçlıyoruz. Türkiye'de büyük bir pazar var. Deniz üzerinde rüzgar santralleri kuracağız."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar