Türk boksör Şükrü Altay kimdir?

Kariyer hayatına Almanya’da devam eden Türk boksör Şükrü Altay’a ikinci Mesut Özil vakası mı yaşatılıyor? Türk boksör Şükrü Altay kimdir?

Türk boksör Şükrü Altay kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
14 Eylül 2018 Cuma 08:36

Hafif ağır sıklette altın kemer sahibi Türk boksör Şükrü Altay, Avrupa kemeri için 15 Eylül'de ringe çıkacak. Şükrü Altay, Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istemesi nedeniyle baskı yapıldığını belirtiyor. Şükrü Altay ikinci Mesut Özil sorunu mu yaşıyor?

15 Eylül’de Avrupa kemeri için dövüşecek

Mayıs ayında Sırp rakibini nakavtla yenerek Almanya'da altın kemerin sahibi olan 34 yaşındaki Şükrü Altay, bu kez Avrupa kemeri için 15 Eylül'de Almanya'nın Ludwigshafen kentinde 20 yaşındaki Gürcü rakibi Geriso Aduashvili ile karşılaşacak. Altay ayrıca kemeri kazanması durumunda bunu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nezdinde tüm Türk halkına ve Türk askerine hediye edeceğini belirterek, "Almanya'da kazanmış olduğum altın kemeri Bosna'da Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim etmiştim. Avrupa kemerini de yine kendisinin nezdinde tüm Türk halkına ve Türk askerine hediye etmeyi istiyorum." şeklinde konuştu.

Türk boksör Şükrü Altay kimdir?

34 yaşında ve Almanya’da yaşıyor. Memleketi Kütahya. Profesyonel kariyerindeki 6 maçı da nakavtla kazanan Şükrü Altay, 2 yılı profesyonel olmak üzere 17 yıldır boksla uğraşıyor.

Şükrü Altay ikinci Mesut Özil sorunu mu yaşıyor?

Altın kemer kazanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Almanya şampiyonu Türk kökenli boksör Şükrü Altay, Alman Boks Federasyonunun hedefi haline geldi. Türkiye sevdalısı boksöre uygulanan yıldırma girişimi bununla da sınırlı kalmadı. Alman Boks Federasyonu yaptığı hamle ile Altay’ın maçının televizyonda yayınlanmasının önüne geçti.

Almanya'da yaşayan boksör Şükrü Altay, memleketi Kütahya'da yaptığı açıklamayla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sık sık eleştiriler yönelttiği öne sürülen boksör Ünsal Arık'a meydana okudu. Kütahya'ya gelen Şükrü Altay, kendisi gibi boksör olan ve Almanya'da yaşayan Ünsal Arık'ın katıldığı televizyon programlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine konuşmalar yaptığını söyledi. Alman medyasının Arık'ı desteklediğini, kendisinin de Türk milletinden destek beklediğini belirten Altay, Türkiye'den manevi anlamda destek almak için memleketi Kütahya'ya geldiğini belirtti.

Ünsal Arık

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar