için kaldı

Trafik sigortası basamak sorgulama nedir, nasıl yapılır?

Günlük hayatımızı kolaylaştıran araçlarda trafik sigortası basamak sorgulama nedir, nasıl yapılır? sorusunun yanıtını sizler için araştırdık...

Trafik sigortası basamak sorgulama nedir, nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
12 Aralık 2018 Çarşamba 16:45

Trafik sigortası basamak sorgulama nedir, nasıl yapılır? Araç sahipleri tarafında çokça araştırılan bir konu oldu. Birçok araç sahibi araçları çeşitli kazalardan koruma için sigortalattırıyor. Trafik sigortası basamak sorgulama nedir, nasıl yapılır? Detaylar haberimizde

Trafik sigortası basamak sorgulama nedir?

Zorunlu olan araç sigortası her sene yapılıyor. Trafik sigortasında araçların sigorta primi 7 ayrı basamağa ayrılıyor. İlk kez bir araba alacak ya da başka bir aracı alacak kişi 4’üncü basamak sayılıyor. Aracı alan kişi eğer kaza yaparsa 1’inci basamağa doğru ilerliyor. Eğer kaza yapmaz ise 7’inci basamağa doğu gidiyor. 7’nci basamak 3 yıl arka arkaya kaza yapmayan iyi sürücüleri içeriyor. Daha önce kazaya karışmış bir sürücü daha çok trafik sigortası öderken. Kazaya karışmayan bir sürücü ise daha az trafik sigortası ödüyor. Uygulamanın amacı sürücüleri hatasız olmaya itmektir.

İstanbul’da iyi sürücülerin sigorta tavanı (otomobilde) 470 liraya olarak belirlenmişti; enflasyon zamları ile fiyat 652 liraya ulaştı. Türkiye genelinde trafik sigortasında en pahalı il olan İstanbul’da 3 yıl arka arkaya kaza yapan veya hasar yapan sürücülerin primi ise 2 bin 965 liraya yükseldi. Başkent Ankara'da 7'inci basamak 634, birinci basamak ise 2 bin 881 lira. İzmir'de kazasız aracın sigortası 615, çok kaza yapan otomobilin sigortası ise 2 bin 797 lira.

Basamak sorgulama nasıl yapılır?

 İlk arabası alan  yada başka birinde araç alan kili bu uygulanmaya 4’üncü sıradan başladığını söylemiştik. Poliçenin ilk yılının hasarla kapatılması sonrasında 3. basamakla %50, ikinci yılının hasarla kapatılmasında 2. basamakla %100, üçüncü yılının hasarla kapatılması takdirde 1. basamakla %150 poliçe primi artışı yaşanır.

İndirim elde etmek mümkün mü?

Trafik sigortasında indirim elde etmek için zamanla olur. trafik sigortasında indirim elde etmek zamanla gerçekleşir. Şöyle ki, trafiği 4. basamakta çıkan bir sürücü, poliçenin ilk yılında hiç hata yapmaması durumunda 5. basamağa ulaşır ve %15 indirim kazanır.

Hatasız ve kurallara uyan kişileri ödüllendiren söz konusu sistem, poliçenin ilk yılıyla sınırlı değildir. 5. basamağa ulaşmayı başarmış bir sürücü, ikinci yılında yine hata yapmaz ise 6. basamağa ulaşır ve %30 indirim elde eder. Poliçenin üçüncü yılında da hata yapmayan sürücüyse tam olarak 7. basamağa ulaşmayı başarır ve böylelikle %45 oranında indirim elde etmeye hak kazanır.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar