Tik Toc FETÖ'nün uygulaması mı, yasaklanacak mı? Tik Toc FETÖ bağlantısı

Milyonların kullandığı Tictoc uygulaması ile ilgili iddialar ortaya atıldı. AzOnceOldu ekibi olarak Tik Tok uygulamasıyla ilgili ortaya atılan FETÖ iddialarını sizler için derledik. Tik Tok FETÖ'nün uygulaması mı, yasaklanacak mı? Tik Tok FETÖ bağlantısı

Tik Toc FETÖ'nün uygulaması mı, yasaklanacak mı? Tik Toc FETÖ bağlantısı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
13 Kasım 2018 Salı 10:06

Tictoc FETÖ'nün uygulaması mı, yasaklanacak mı? sorusu savcılık kararlarının açıklanmasıyla gündeme geldi. Savcılık, Tictoc programının FETÖ haberleşme programı olduğunu belirledi. Haberlerin çıkmasıyla birlikte FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya da ‘’FETÖ terör örgütü ifşa olmamak adına programlarda başka konseptler kullanıyor.’’ açıklamasını yapmıştı. Tictoc FETÖ'nün uygulaması mı, yasaklanacak mı?

Milyonların uygulaması haline dönüşen Tictoc uygulamasıyla ilgili FETÖ iddiaları ortaya atıldı. Video programı olan Tictoc’un FETÖ iddiaları aslında hep varmış. Son olarak savcılık, Tictoc programının FETÖ’nün haberleşme programı olduğunu açıklamasıyla kullanıcıların aklına Tictoc FETÖ’nün uygulaması mı, yasaklanacak mı? soruları gündeme geldi.

Tictoc FETÖ'nün uygulaması mı, yasaklanacak mı? Tictoc FETÖ bağlantısı

Abdurrahman Dilipak, 2017 yılında yazdığı bir yazıda FETÖ’nün Tictoc uygulamasıyla haberleştiğini ortaya atmıştı.

İşte Abdurrahman Dilipak’ın Tictoc ve FETÖ bağlantısıyla ilgili yazısı…

Bir sanık ifadesinden: “Shu’dan iletişim. İddianamede, 2014 yılından itibaren örgütsel faaliyetlerde akıllı telefonlar ve tabletlerin kullanıldığı, son zamanlarda müdürlerin iletişimi tamamen tabletler üzerinden yaptıkları, ayrıca sadece müdürlerin kullandığı tablet ve telefonlara “panik buton” adında bir uygulama yüklendiği aktarıldı. Bu butona basınca cihazın tüm hafızasının silindiği ve bir daha bilgilerin geri getirilemediği, müdürlerin bir dönem ayrıca “Shu” adlı programı kullandıkları, bu program üzerinden hiçbir şifreleme yapmadan çok rahatça konuştukları, her şeyi alenen birbirlerine anlatıp bilgi paylaşımında bulundukları belirtilen iddianamede, tabletlerde özel mesajlaşma programlarının kullanıldığı, daha alt kadrodaki örgüt elemanlarının ise ByLock, Tango, Kakao Talk, Eagle, Tictoc, Skype, Ovo gibi sosyal medya mesajlaşma programlarını kullandıkları kaydedildi.”



Skype, Tango, Tictoc FETÖ’nün uygulaması mı?

İddianamede, 2014 yılından itibaren örgütsel faaliyetlerde akıllı telefonlar ve tabletlerin kullanıldığı, son zamanlarda müdürlerin iletişimi tamamen tabletler üzerinden yaptıkları, ayrıca sadece müdürlerin kullandığı tablet ve telefonlara "panik buton" adında bir uygulama yüklendiği aktarıldı.

Bu butona basınca cihazın tüm hafızasının silindiği ve bir daha bilgilerin geri getirilemediği, müdürlerin bir dönem ayrıca "shu" adlı programı kullandıkları, bu program üzerinden hiçbir şifreleme yapmadan çok rahatça konuştukları, her şeyi alenen birbirlerine anlatıp bilgi paylaşımında bulundukları belirtilen iddianamede, tabletlerde özel mesajlaşma programlarının kullanıldığı, daha alt kadrodaki örgüt elemanlarının ise ByLock, tango, kakao talk, eagle, Tictoc, Skype, ovo gibi sosyal medya mesajlaşma programlarını kullandıkları kaydedildi.

Bu programların, ikonları aynı görünen içeriği örgüt tarafından kodlanmış özel programlar olduğu, ayrıca bütün bilgisayar, tablet ve telefonlarda VPN programları kullanıldığı, VPN'yi çalıştırmadan belirtilen mesajlaşma programlarının çalışmadığı ifade edilen iddianamede, müdürler özel VPN programlarını kullanırken müdür yardımcıları ve öğretmenlerin ise tunnel bear, golden frock, hotspot gibi programları kullandıkları tespit edildi.

Tik Tok uygulaması ile FETÖ'nün kullandığı Tictoc aynı mı?

Bu haberlerin çıkmasının ardından herkes video uygulaması olan Tik Tok zannetti ancak FETÖ'nin kullandığı uygulama Tictoc. Bu uygulamalar tamamen farklı uygulamalardır.

Tictoc uygulaması nedir?

Tictoc, iOS, Android ve Windows sürümü olan bir mesajlaşma servisi. Tictoc ile fotoğraf, video, müzik, bulunduğunuz yer, ders notları ya da aklınıza gelebilecek her şeyi paylaşabiliyorsunuz. Hem telefonda hem de bilgisayarda kullanılabilen Tictoc, ücretsiz olarak yüklenebiliyor. Tictoc‘un ilginç bir özelliği ise Kulüp kurabilme. Bu sayede kullanıcılar bu kulüplere katılabiliyor ya da kendi kulüplerini kurabiliyorlar. Kulüplerde sadece sohbet değil aynı zamanda paylaşım ya da güncel konuları yorumlayabiliyorsunuz. Kulüplere ek olarak birden fazla arkadaşınızla Tictoc üzerinden de mesajlaşabiliyorsunuz.

Bu sayede tek bir mesajı bütün bir grup görüyor ve hepsiyle aynı anda paylaşımda bulunabiliyorsunuz. Ücretsiz bir uygulama olan Tictoc ile bilgisayar ve akıllı telefon arasında dosya transferi de yapılabiliyor. Yani kendi dosyalarınızı bilgisayar ya da telefon arasında paylaştırabiliyorsunuz. Tictoc benzerlerinden farklı olarak Windows işletim sistemi üzerinde de çalışan bir yazılıma sahip. Bu sayede cep telefonu ile bilgisayar arasında dosya alış verişi yapılabiliyor. Bu da benzer servislerle bulunmayan bir özellik.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar