için kaldı

Temmuz ayında yasaklar kalkacak mı? Pazar yasağı ne zaman kalkacak?

Temmuz ayında yasaklar kalkacak mı? Pazar yasağı ne zaman kalkacak? sorusu araştırılmaya başlandı. Normalleşme çerçevesinde yasaklar hafifletildi. Peki, Temmuz ayında yasaklar kalkacak mı? Pazar yasağı ne zaman kalkacak? İşte detaylar...

Temmuz ayında yasaklar kalkacak mı? Pazar yasağı ne zaman kalkacak?
Son Güncelleme: 10 Haziran 2021 Perşembe 16:21
10 Haziran 2021 Perşembe 16:06

Temmuz ayında yasaklar kalkacak mı? Pazar yasağı ne zaman kalkacak?Hazirena ayı ile birlikte yasaklar hafiflitildi. Cumartesi kısıtlama kaldırılırken, pazar günü ise devam etti. Kısıtlama saati ise akşam 19.00'dan 22.00'ye çekildi. Vatandaşlar havaların ısınması ile birlikte kısıtlamaların tamamen kalkmasını beklilyor. Peki, Temmuz ayında yasaklar kalkacak mı? Pazar yasağı ne zaman kalkacak? Sizin için araştırdık...

Temmuz ayında yasaklar kalkacak mı? Pazar yasağı ne zaman kalkacak?

Koronavirüs salgının nedeniyle artan vaka sayısını azaltmak için uygulanan 17 ğünlük tam kahanmanın ardından Haziran ayında kısıtlamalar hafifletilmişti. Temmuz ayı itibarıyla vatandaşlar yasakların tamamın kaldırılmasını bekliyor. Bir çok kişi Temmuz ayında yasaklar kalkacak mı? Pazar yasağı ne zaman kalkacak? sorusuna yanıt arıyor. 

Vatandaşlar, havaların da ısınmasıyla birlikte temmuz ayında açılma beklerken gazeteci Candaş Tolga Işık Twitter hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kabine üyeleriyle konuştuğunu ifade eden Işık, açılmanın ağustos ayında olacağını belirtti.

Candaş Tolga Işık paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Konuştuğum kabine üyelerindeki genel eğilim; haziran sonu yasakları önce gece 00.00'a uzatmak ve pazarı açmak ardından da ağustos ayında tamamen kaldırmak. Kararın son hali bakanlar kuruludaki değerlendirmede netleşecek ama görünen o ki temmuzda da yasaklar -bir şekilde- devam.

Aşılamada belli bir noktaya geldikten sonra Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı özellikle son baharda kapalı mekanlara girmek isteyenlere bir takım kriterler (aşı ya da hastalık geçirmiş olmak gibi...) belirlemek üzere çalışıyor. Detaylara ulaşıp teyit edince yazacağım.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar