Tasarruflu konut kredisi nedir, kimler yararlanabilir?

Dar ve orta gelirli ailelere kredi desteği sağlamak için yeni bir proje geliştiriliyor. Tasarruflu konut kredisi ile normalin altında kredi faiz oranlarından faydalanabilecek. Peki ya tasarruflu konut kredisi nedir, kimler yararlanabilir?

Tasarruflu konut kredisi nedir, kimler yararlanabilir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
1 Ağustos 2018 Çarşamba 12:12

Günümüzde malum konut kredileri bir hayli yüksek. Hal böyle olunca da konut kredi indirimleri takip ediliyor. Geçtiğimiz aylarda konut kredi faiz oranları aşağı çekilmiş ve birçok kişi bu indirimden faydalanmıştı. Ancak kısa süre önce konut kredisi faiz oranları tekrardan yükseldi ve dar gelirli ailelerin konut almaları zorlaştı. Hükümetten dar gelirli ailelerin de konut alabilmeleri için yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Bu projelerden biri de tasarruflu konut kredisi. Peki ya nedir bu tasarruflu konut kredisi, kimler faydalanabilir, konutun hangi özellikleri taşıması gerekir? Detaylar haberimizde.

Tasarruflu konut kredisi nedir, kimler yararlanır?

Hükûmet, enerjide dışa bağımlılığı bitirecek projeleri hayata geçirirken, bir yandan da bu alanda tasarruf sağlayacak adımlar atıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetme Kurumu (BDDK), geçtiğimiz hafta almış olduğu kararla, tasarruflu konut kredisi projesini başlattı. Vatandaşın alacağı ev enerji tasarrufu sağlıyorsa kredi kolaylığı tanınacak. Enerji performansı A sınıfı olan konutlara değerinin yüzde 90’ı kadar kredi verilebilecek. Enerji potansiyeli B sınıfı ise bu oran yüzde 85 olacak. Diğer konutlara verilen yüzde 80 kredi desteği olduğu gibi devam edecek.

Türkiye’de düşük ve orta gelirli kesimlerin satın alabileceği daire fiyatları 70 bin TL- 150 bin TL arasında değişirken, BDDK’nın başlattığı bu projenin ev sahibi olma hayali kuran birçok vatandaşa umut olması bekleniyor. Özellikle dar ve orta gelirli vatandaşlar, alacağı konutların enerji potansiyeli yüksek ise yüzde 10 peşinatla kredi çekebilecek ve kira öder gibi ev sahibi olacak.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Genel Başkanı Nazmi Durbakayım, projenin konut sektörünü hareketlendirmesi yönünden olumlu bulduğunu açıkladı. Durbakayım, kredi miktarlarının çevreci konutların yapılmasını teşvik edeceğinin altını çizdi. Enerji tasarrufu projesi ile 2023’e kadar 1,7 milyon konut dönüşecek ve 10 milyar dolar gelir elde edilecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar