Suat Cebeci kimdir, kaç yaşında, nereli, Twitter adresi ne?

Suat Cebeci kimdir, kaç yaşında, nereli, Twitter adresi ne? sorusu aynı üniversitede görevli öğretim üyesi Doç.Dr. Ebubekir Sifil ile tartışması sonrası çok araştırıl. Peki Suat Cebeci kimdir, kaç yaşında, nereli, Twitter adresi ne? Detaylar haberimizde…

Suat Cebeci kimdir, kaç yaşında, nereli, Twitter adresi ne?
Son Güncelleme: 30 Kasım 2019 Cumartesi 11:04
30 Kasım 2019 Cumartesi 10:49

Suat Cebeci kimdir, kaç yaşında, nereli, Twitter adresi ne? İnternette şu an çok araştırılan konular arasına girdi. Yalova Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte meydana gelen tartışmalar sonrası sosyal medyada gündem oldu. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Suat Cebeci ve aynı üniversitede görevli öğretim üyesi Doç.Dr. Ebubekir Sifil arasındaki tartışma tepkilere neden oldu. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Suat Cebeci ve öğretim üyesi Doç.Dr. Ebubekir Sifil arasında yaşananlar sonrası Suat Cebeci kimdir, kaç yaşında, nereli, Twitter adresi ne? sorularının yanıtı haberimizde…

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Suat Cebeci ve aynı üniversitede görevli öğretim üyesi Doç.Dr. Ebubekir Sifil arasındaki tartışma sosyal medyada gündem oldu. Yalova Üniversitesi’nde Külüpler Birliği Toplantısı yapıldı. Toplantıya Rektörü Prof.Dr. Suat Cebeci ve aynı üniversitede görevli öğretim üyesi Doç.Dr. Ebubekir Sifil de katıldı. İkilinin burada yaptığı tartışma gündem oldu.

Yalova Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi’nde görevli Doç.Dr. Ebubekir Sifil, okulun kulüplere yardım etmediğini ileri sürdü. Bunun üzerine tepki gösteren Rektör Cebeci, Sifil'i hadsizlikle suçladı. Sifil'in, "Benim insanlarla nasıl ilişki kuracağıma siz karar veremezsiniz" diye karşılık vermesinin ardından  Cebeci, "O zaman haddini bil, derhal lütfen dışarı çık" dedi.

Doç.Dr. Sifil salondan ayrılırken, yaşanan bu durum sosyal medyada gündem oluşturdu. Doç.Dr. Sifil'e destek mesajları yağarken, Rektör Prof. Dr. Cebeci ise istifaya davet edildi.

“Tepkilerin geldiği nokta endişe vericidir”

Doç. Dr. Ebubekir Sifil, konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Sifil açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Dün bir toplantıda Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci hocayla aramızda geçen tatsız diyalog salondaki bir katılımcı tarafından görüntülü kayda alınıp Twitter’da paylaşılmış. Bunun üzerine #suatcebeciistifa etiketi ile paylaşımlar yapılmaya başlamış. Tamamen bilgim ve iradem dışında oluşan ve giderek artan tepkilerin şu an geldiği nokta endişe vericidir. Özellikle kimi paylaşımlarda hakaret içeren ifadelerin yer almasının tasvip ettiğim bir durum olmadığının özellikle bilinmesini isterim. Ne yaşanmış olursa olsun bu paylaşımların muhatabı, mensubu bulunduğum üniversitenin rektörüdür ve kendisine yönelik bu tarz ifadelerin kullanıldığını görmek hem kendisi adına hem de üniversitemiz ve ilim dünyası adına üzüntü vericidir. Destek paylaşımlarının daha fazla gerginliğe sebep olmadan bu noktada bırakılması hususi ricamdır. Bir bilim yuvasında asla yaşanmaması gereken olayın yol açtığı bu sonuç, yönetici konumunda bulunanların sorumlu davranmasının ne kadar önemli olduğunu açıkça göstermektedir."

Suat Cebeci kimdir, kaç yaşında, nereli, Twitter adresi ne?

Tartışma sonrası Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci hakkında detaylı bilgiler araştırılmaya başlandı. 1953 yılında Bayburt’ta doğan Suat Cebeci 1980 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. İstanbul’da bir süre Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği yaptıktan sonra Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nde ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda Eğitim-Öğretim ve Personel Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Bu görevleri sırasında Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı’nda master ve doktora eğitimlerini tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığı Yayın İnceleme Komisyonu üyeliği, 14. Milli Eğitim Şurası Hazırlık Komisyonu üyeliği, Bakanlıklar Arası Sağlık Personeli Mecburi Hizmet Komisyonu üyeliği gibi görevlerde de bulundu ve eğitimle ilgili çeşitli kurs ve seminerlere katıldı.

1994 yılında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne Yrd. Doç. olarak atandı. Burada Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı ve Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevlerini yürüttü. “Din Eğitimi Bilimi ve Türkiye’de Din Eğitimi” adlı çalışması ile 1997 tarihinde Doçent oldu ve 1998 yılında Sakarya Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’ne geçti. Burada da Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. “Öğretme ve Öğrenme Süreçlerinde Dini İletişim” adlı çalışması ile 2002 yılında Profesör oldu ve 2003-2006 yıları arasında Sakarya Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttü. 2011-2016 yılları arasında ise Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin kurucu dekanı oldu.

Çeşitli tarihlerde İngiltere, Danimarka, Almanya, İsviçre, Azerbaycan, Kırgızistan, Endonezya ve Tunus’ta din eğitimi ile ilgili bilimsel toplantılara katıldı, alanı ile ilgili araştırma ve incelemelerde bulundu. Din eğitimi ile ilgili değişik konularda yayınlanmış telif ve tercüme (bir kısmı müşterek) olmak üzere toplam 21 adet kitabı ve 50’ye yakın bildiri ve makaleleri yayınlandı.

27 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yalova Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Suat Cebeci, halen bu görevini sürdürmektedir. 

Suat Cebeci’nin Twitter sayfasına @profsuatcebeci adresinden ulaşabilirsiniz

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar