Sosyal uyaran eksikliği nedir, belirtileri neler, tedavi edilebilir mi?

Sosyal uyaran eksikliği nedir, belirtileri neler, tedavi edilebilir mi? Gün geçtikçe çocukların sosyal medyaya olan ilgisinin artması yeni yeni hastalıkların gündeme gelmesine neden oldu. Peki Sosyal uyaran eksikliği nedir, tedavisi mümkün mü, zararları neler?

Sosyal uyaran eksikliği nedir, belirtileri neler, tedavi edilebilir mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
8 Mart 2019 Cuma 20:44

Sosyal uyaran eksikliği nedir, belirtileri neler, tedavi edilebilir mi? Gün geçtikçe çocukların sosyal medyaya olan ilgisinin artması yeni yeni hastalıkların gündeme gelmesine neden oldu. Peki Sosyal uyaran eksikliği nedir, tedavisi mümkün mü, zararları neler? detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Sosyal uyaran eksikliği nedir

Sosyal uyaran eksikliği nedir? detaylarını sizler için araştırdık. Çocuklar yaklaşık 12 aylıkken ilk adımlarını atmaya başlarlar. On-on üç aylarını dolduran çocuklar ise ilk sözcüklerini kullanmaya başlarlar. Zaman geçtikçe çocukların kelime dağarcığı da gelişir. 3 yaşından sonra ise çocukların davranışları, hareketleri ve öğrenme beceresi hızlı bir şekilde değişir. Bu konuda çocukların ailelerine önemli görevler düşmektedir. Çocuklar ailelerinin ilgilenemediği zamanlar ve ağlamamaları için genellikle mobil cihazlar ve tabletler sakinleştirilmeye çalışıyor. Sosyal mecra hesaplarında video izleyen oyun oynayan bekleyen büyük tehlikenin adı sosyal uyaran eksikliği . Konuyla ilgili uyarılarda bulunan uzamanlar şizofrenlikle sosyal uyaran eksikliği bir olmadığı konusunda aileleri daha hassas olmasını istedi.

Sosyal Uyaran Eksikliği belirtileri neler?

*Çocuk çok fazla televizyon izlemek istiyorsa,
*Telefon veya tableti ile hiç bırakmadan videolar izliyorsa,
*İsmi ile seslendiğinizde bakmıyor ya da çok geç cevap veriyorsa,
*Sadece istediği zaman göz kontağı kuruyorsa,
*Yaşına göre konuşması yaşıtlarından çok fazla gerilik gösteriyorsa,
*İstediği nesneleri parmakla gösteriyorsa,
*Akranlarıyla aynı ortama girdiğinde uyum problemi yaşıyorsa ve
*Genel gelişiminde akranları ile arasında fark varsa

Sosyal Uyaran Eksikliği tedavi edilebilir mi?

Çocuk Gelişim Uzmanı İlkcan AKMAN  Sosyal Uyaran Eksikliği tedavasi ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Sonuç olarak zeka geriliği (mental retarde) görülmeyen bu çocuklarda, bireysel özellikleri baz alınarak davranışsal uyum sürecine oranla alıcı dil, ifade edici dil, algısal gelişim, duygusal gelişimi sosyal gelişim ve ince motor gelişim alanlarına odaklanarak aile ve gelişim uzmanı ile bir ekip halinde çalışılarak yoğun ve işlevsel bir eğitim programı sonunda yaşıtlarıyla farkı kapatabilir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar