Siyanür nereden alınır eczane, market? Siyanür dokunursa dökülürse ne olur?

Fatih'te 6 Kasım sabahı garip bir cinayet olayı işlendi. Bir evde 4 kardeşin öldürüldüğü şüphesiyle polis ekipleri arama yaptı ve kapıda ''Dikkat siyanür var.'' yazısını gördü. Siyanür nereden alınır eczane, market? Siyanür dokunursa dökülürse ne olur? soruları gündeme geldi.

Siyanür nereden alınır eczane, market? Siyanür dokunursa dökülürse ne olur?
Son Güncelleme: 6 Kasım 2019 Çarşamba 11:29
6 Kasım 2019 Çarşamba 11:21

Siyanür nereden alınır eczane, market? Siyanür dokunursa dökülürse ne olur? soruları Fatih'teki cinayet ile birlikte gündeme geldi. Siyanür ile zehirlenme olayları bu sıralar fazlasıyla konuşuluyor. 2019 Ocak ayından beri onlarca siyanür zehirlenme vakası yaşandı. Peki ama Siyanür nereden alınır eczane, market? Siyanür dokunursa dökülürse ne olur? İşte siyanürün alınacağı yerler ile ilgili bilgiler. 

Siyanür nereden alınır eczane, market?

Siyanür çeşitli yerlerden alınabildiği gibi doğada da bulunan bir maddedir. Siyanür'ün zararları olduğu için satılması ile ilgili bilgiler henüz netleşmemiştir.  Türkiye'de siyanür yasaklı değildir ve almak için yetki belgesi gerekmektedir.  

Siyanür dokunursa dökülürse ne olur?

İnternet tarayıcılarına ‘Siyanür satın al’ yazdığınızda birçok sonuç karşınıza çıkmaktadır. Bunların bir kısmı tıp ve kimya sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin kendi sitelerindeki tanıtımlardan oluşmaktadır. Ancak ünlü alışveriş sitelerinin sitelerinde de “Siyanür içeren katı tuzlar ve solüsyonlar”, “Siyanür içeren atıklar” gibi başlıklarla ilanlar yer alıyor. Kurumsal olmayan yerli ve Uzakdoğu merkezli sitelerde de perakende siyanür satışları yapılabiliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar