Siyah kurdelenin anlamı nedir? Milli yas ne demektir?

Google’da ya da TV ekranlarının köşesinde yer alan siyah kurdelenin anlamı nedir? Milli, ulusal yas ne demektir? Tüm ayrıntılar haberimizde.

Siyah kurdelenin anlamı nedir? Milli yas ne demektir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
10 Kasım 2018 Cumartesi 08:18

Son yıllarda yaslarda kullanılan siyah kurdelenin anlamı merak ediliyor. Peki neden siyah kurdele de başka bir şey değil? İşte siyah kurdele kullanmamızın nedeni, bakın bu gelenek nereden geliyor?

Özellikle son yıllarda siyah kurdele kullanım oranı bir hayli artış gösterdi. Depremlerde, cenazelerde, acı olaylarda yas tuttuğumuz zaman direkt olarak sosyal ağlarımızdaki profil resimlerini siyah kurdeleli resmi koyuyoruz, televizyonlar ekranın sağ üst köşesine siyah kurdele koyuyor. Her yerde takılan oldukça ilgi gören siyah kurdele insanın yas tuttuğunun işareti.

Ulusal Yas, Milli Yas Nedir?

Ulusal yas veya millî yas, bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemlerinin gerçekleştirildiği gün. Gün sayısı ile hükümetlerin kararına göre değişim gösterebilir.

Siyah Kurdelenin Anlamı Nedir?

Siyah kurdele dünyada yaşanan terör ve acı veren olayları protesto etmek, kınamak amacıyla ses getirmeyi ifade eden bir uygulamadır. Siyah kurdele Hıristiyanlara özgü bir yas şekli olarak da tanımlanır. Terör olaylarının lanetlenmesi, özgürlük ve demokrasi istenmesi için de siyah kurdele kullanılmaktadır. 2014’te Soma’daki maden faciasında Google bunu kullanmıştır. Ve son olarak Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında da Google ana sayfasına siyah kurdele yerleştirilmiştir.

TV ekranlarındaki siyah kurdele de ülkede milli yas ilan edildiğini sembolize eder. Özellikle son yıllarda siyah kurdelenin kullanım oranı bir hayli artmış durumda. Depremlerde, cenazelerde, acı olaylarda yas tutulduğu zaman direkt olarak sosyal ağlarda profil resimlerine siyah kurdele koyuluyor, televizyonlar ekranın sağ üst köşesine siyah kurdele koyuyor, gazeteler, cenazedeki insanların üzerinde yani her yerde siyah kurdele görmek mümkündür. Siyah kurdele insanın yas tuttuğunun işaretidir.

Google'dan 10 Kasım için siyah kurdele

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Bilinmeyen En beğenilen yorum
Aynı zamanda youtubede de var bence çok saçma hiç müslümanları düşünmemişler ben müslümanım ve youtubede o kurdaleden olmasından rahatsız oluyorum madem hristiyanlara özgü bişey kullanmasınlar hem türklerin bütünü zaten müslüman ve ayrıca türkiyeye deprem oldu bence youtubede ve googlede kullanmaları aşşırı saçma olmuş ama herkesin kendi fikri