SGK prim borçları nasıl taksitlendirilecek, kaç taksit yapılacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yaptığı açıklamaya göre prim borçlularına yeniden taksit imkanı geliyor. Peki ya SGK prim borcu taksitlendirme şartları neler?

SGK prim borçları nasıl taksitlendirilecek, kaç taksit yapılacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
20 Kasım 2018 Salı 09:33

SGK son bir yıl içinde prim borçlarını ödeyemeyenlere borçlarını taksitlendirme hakkı tanıyor. Bunun yanında zor durumda olan işverenlere de prim borcunu taksitlendirme imkanı veriliyor. Peki ya SGK prim borcu taksitlendirme şartları neler, en fazla kaç taksit yapılıyor? Detaylar haberimizde.

100 Günlük Eylem planı kapsamında işverenlere kolaylık sağlamaya ve yanlarında olmaya devam ettiklerini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uyumlu işveren düzenlemesinin hayata geçirildiğini böylece işverenlerin 12 ayı geçmeyen borçlarını uygun koşullarda taksitlendirerek yapılandırabileceklerini duyurdu.

SGK prim borçları kaç taksit yapılacak?

SGK, son 1 yılda prim borçlarını ödeyemeyenlere yeni bir taksitlendirme hakkı sağladı. Aynı zamanda zor durumdaki işverenler de prim borcunu 60 aya kadar taksitlendirebilecek. SGK'nın hayata geçirdiği uyumlu işveren düzenlemesi ile işverenlerin 12 ayı geçmeyen borçları uygun koşullarda taksitlendirilerek yapılandırılacak. 500 bin TL'ye kadar olan borçlarda teminat da aranmayacak.

SGK prim borcu taksitlendirme şartları neler?

Bakan Selçuk, iyi niyetli ve yükümlülüklerini yerine getirmesi karşın elde olmayan nedenlerle bazen primlerini süresinde ödeyemeyen işverenlere birçok kolaylık getirildiğini ifade etti ve düzenlemeden yararlanabilecek uyumlu işverenlerin tespitinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ne şekilde yapılacağını açıkladı:  “Ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle yıllık gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olanlardan; başvuru tarihi itibarıyla en az 3 yıldır prim ödeme yükümlüsü olmak, Başvuru tarihinden geriye doğru 3 yıla ait aylık prim ve hizmet belgelerini veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerini süresinde vermiş ancak borç ödemede hüsnüniyet sahibi olmak, Buna rağmen son 1 yıl içerisinde borçlarını ödeyememiş olmak.”

Prim borçlarına uygulanmış olan gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranları basit usulde uygulanacak.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar