Bedelli askerlikte sevk başlangıç tarihi ve bitiş tarihi ne demek?

Bedelli askerlik celp dönemlerinin açıklamasının ardından sevk başlangıç tarihi ve bitiş tarihi konusu merak edilmeye başladı. Bedelli askerlikte sevk başlangıç tarihi ve bitiş tarihi ne demek?

Bedelli askerlikte sevk başlangıç tarihi ve bitiş tarihi ne demek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
19 Kasım 2018 Pazartesi 11:31

Bedelli askerlik celp dönemleri açıkladı. Sevk başlangıç ve bitiş tarihi bedelli askerlik celp dönemlerinin açıklanmasının ardından ne anlama geldiği araştırılamaya başladı. Sevk başlangıç tarihi ve sevk bitiş tarihi nedir sorularının yanıtını arayanlar konu hakkındaki detayları internetten sorguluyor. Peki ya bedellide sevk başlangıç tarihi ve bitiş tarihi nedir?

Sevk tarihi nedir?

Askerlik işlemlerini tamamlamış ve celp dönemi belirlenmiş bireylerin askerlik yerlerine sevk edilecekleri tarihe sevk tarihi denir. Askerlik başvurusu yapan ya da askerlik çağında olan erkekler için düzenlenen belgelerde bulunan sevk başlangıç tarihi ifadesi, askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı yere sevk işlemlerinin başlangıç tarihini belirtiyor. Sevk bitiş tarihi ise askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı son tarihi belirtiyor.

Sevk başlangıç tarihi nedir?

Askerlik yükümlüsü bireylerin, celp bilgilerinin açıklanmasının ardından askeri eğitime tabi tutulacakları askeri birliğe ne zaman teslim olacaklarını gösteren tarih sevk tarihi olarak tanımlanır.

Sevk bitiş tarihi nedir?

Sevk bitiş tarihiyse askerlik yükümlüsünün askerlik görevini ifa etmek üzere temel askeri eğitim alacağı sevk birliğine teslim olacağı tarihin bitişini ifade ediyor.

Bedelli askerlik sevk başlangıç tarihinde mi başlayacak?

E-devlet üzerinden yapılan celp dönemi sorgulama işleminin ardından yükümlüler aşağıdaki ekran görüntüsüne benzer şekilde celp bilgilerinin yer aldığı sayfa üzerinden sevk tarihleri ve sevk yerleri hakkında bilgi sahibi oldular. Bu sayfada görüntülenen sevk başlangıç ve sevk bitiş tarihleri yükümlülerde kafa karışıklığına sebep oldu. Bu tarihlerden hangisinde askeri birliğine teslim olacağı hakkında bilgi edinmek üzere araştırma yapan yükümlülerin bedelli askerlik sevk bitiş tarihinde mi başlayacak sorusu evet olarak yanıt bulur. Bu yükümlünün 21 günlük temel askeri eğitime katılmak üzere birliğine teslim olacağı tarih 19 Ocak 2019.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar