Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Şanlıurfa piknik alanları

Şanlıurfa piknik alanları havaların ısınmasıyla beraber araştırılmaya başladı. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Şanlıurfa piknik alanları haberimizde mevcut.

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Şanlıurfa piknik alanları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
17 Ekim 2018 Çarşamba 12:05

Şanlıurfa piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Şanlıurfa piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Şanlıurfa piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Şanlıurfa piknik alanları 

Karaköprü Piknik Alanı

Haftalık 3000- 4000 insanı ağırlayan Karaköprü Mesire Alanı 70.000 M’2’lik alanıyla Şanlıurfa’nın en büyük Mesire ve Piknik alanı olma özelliğine sahiptir. Ziyaretçiler aileleriyle birlikte yeşille iç içe piknik yaparken Yürüyüş yollarında Spor yapma imkânı bulabilirler. Aynı anda çocuklar da oyun parklarında eğlenmenin tadını çıkarabilir.

Tüm bunların dışında alanda geleneksel hale getirilmiş Uçurtma Şenliği etkinlikleri ve Açık Hava Konserleri bu güzel ortamı daha cazip hale getirmekte.

Kaptaş Piknik Alanı

Kent merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Fırat Nehri kıyısındaki Gaptaş alanı, kaynak sularının aktığı küçük havuzları ve ağaçlık bölgesiyle serinlemek isteyen vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Bölge Atatürk Barajının yapımı sırasında piknik yeri olarak kullanılmaya başlanmış.

Kaptaş bölgesi doğal güzelliğiyle yörenin sayılı mekanlarından biri haline gelmiş
durumda. Şanlıurfa ve yakın yerleşim yerlerinden vatandaşların yaz aylarında
serinlemek ve aileleriyle güzel vakit geçirmek için Gaptaş'ı tercih ediyor.

Osmanlı Piknik Alanı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tafaından Eyyübiye ilçesinde 420 Bin metrekarelik
alanda yeşillendirme, mesire alanı ve şelale yapılarak sosyal yaşam alanı oluşturuldu.

Alan içerisinde; yürüyüş yolları, spor alanı, açık yüzme havuzu, oturma alanları,
piknik alanları, şelale, kamelyalar vb. çalışmalar yer almaktadır.

Gölpınar Tabiat Parkı

Şanlıurfa’nın orman vasfındaki tek alanı olan Gölpınar Tabiat Parkı, 2011 yılına kadar mesire yeri olarak işletilmiş ve 2011 tarihinde Tabiat Parkı ilan edilmiş. Şanlıurfa için çok önemli bir görsel zenginlik sağlayan Gölpınar Tabiat Parkı, halkın açık havada dinlenme ve eğlenmesine imkân sağlayan önemli bir alan. Tabiat Parkı, doğa sevgisi ve çevre bilinci oluşturulmasına katkı sağlayacak bir alan özelliğine sahip...

Şanlıurfa’nın kuzeyinde yer alan ve kent merkezine çok yakın olan Gölpınar Tabiat
Parkı, sahip olduğu doğal kaynakları, konumu ve manzara güzelliğiyle Şanlıurfa kenti için önemli bir rekreasyon alanı. İlin yumuşak bir iklime sahip olması her mevsim piknik ve gezi yapma imkânı sağlıyor.

Gölpınar Tabiat Parkı, sahip olduğu doğal yapı ve peyzaj ve rekreasyon özellikleri ile bölge halkı tarafından yılın yaklaşık 7 ayı ziyaret ediliyor. Bölgenin iklimi ve
konumu düşünüldüğünde Gölpınar Tabiat Parkı, Şanlıurfa ve çevresi için önemli kaynak değerlerine sahip olan ve rekreasyon özelliği taşıyan bir alan.

Şanlıurfa’nın doğal bitki örtüsü bozkır olmasına rağmen Gölpınar Tabiat Parkı, ilin
sahip olduğu en önemli ağaçlık alan. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kızılçam
ağaçlarıyla ağaçlandırılan alan, ortalama 60 yıllık bir yaşa sahip ağaçlardan oluşmuş. Gölpınar Tabiat Parkı içinde sadece karasal ekosistem bulunmakta olup orman ekosistemi ile temsil ediliyor. Alanda yayılış gösteren orman ekosistemi Kızılçam plantasyon alanları ile orman açıklıklarını barındırmakta. Ağaçlandırma sahası olarak planlanan bu alanın Tabiat Parkı olmasına da imkân veren tür çeşitliliği gerçekten doğanın kendini yenilemesinin bir kanıtı niteliğinde. Orman habitatını yuva edinen birçok tür Tabiat Parkı içerisinde korunarak, çeşitliliği de her geçen gün arttırarak gelecek nesillere taşınıyor.

Tabiat Parkı içerisinde yer alan kafe, hem bir mola noktası hem de muhteşem Şanlıurfa manzarası ile sizi büyülemeye hazır bir şekilde hizmet vermekte. Gerek dünya mutfağı gerekse geleneksel Şanlıurfa mutfağını tadabileceğiniz bu kafe Tabiat Parkı içerisinde sizleri bekliyor olacak.

Şanlıurfa Kent Ormanı

Şanlıurfa'ya 6.5 km. mesafede olup, Atatürk Ormanı Piknik ve Mesire Yeri'nin
güneydoğusunda bulunmaktadır. Kent ormanının girişi Karaköprü Beldesi'ne bağlı Anzel Mahallesinin içinden ve yaklaşık bu mahalleye 1 km. mesafededir. Yaklaşık lanı 280,50 hektardır.

Flora

Ormanlık alanın ana ağaç türü Kızılçam'dır. İran çamı fıstıkçamı, kirpi dikeni, buğday otu, hatmi, peygamber çiçeği, deve dikeni, ve gelincik yetişmektedir.

Fuana

Tavşan, tilki, çakal, kaplumbağa, keklik, yılan, sincap ve kertenkele yaşamaktadır.

Doğal ve yapay kaynaklar

Tanıtım ve uyarı levhaları, seyir terası, yağmur barınakları, masalar, yürüyüş
patikaları ve yolları, tuvalet, çocuk oyun alanı bulunmaktadır.

Ormanlık Piknik Alanı

Şanlıurfa şehir merkezinde yer alan Ormanlık Mesire Alanı şehrin göbeğinde adeta bir oksijen deposu. Mesire alanı olarak da kullanılan alan bölge halkı tarafından yoğun ilgi görüyor.

Karaköprü Belediyesi Yaşam Parkı

BELHABER tarafından ödüle layık görülen Yaşam Parkı Projesi 110 bin metrekare alan yeşil alan üzerinde yapılan ve içerisinde Bilim Merkezi, yürüyüş parkurları, seyir terası, dağ kızağı, futbol ve basketbol sahaları, tenis kortu, amfi tiyatro alanı gibi birçok yaşam alanı olan öne bir proje konumunda.

Hilvan Mesire Alanı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hilvan TOKİ konutlarının yanında yapılan 100 bin metrekarelik mesire alanı çerisinde yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, kamelyalar, oturma ve piknik alanları ile araç otoparkı yer almaktadır.

100 bin metrekarelik alan içersinde ailelerimizin rahatça gelip oturabileceği,
dinlenebileceği refah bir ortam oluşturulmuş durumda.

Cuma Gönüllü Parkı

Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Cuma Gönüllü Parkı Şanlıurflaılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Şanlıurfalılar yazın sıcak günlerinde bu yeşil ve serin alanı tercih etmekte.

Şanlıurfa Atatürk Barajı Seyir Yeri

Bozova'da Atatürk Barajı'nın seyir tepesinden izlenmesi için özel bir tepe yapılmış.
Atatürk Barajı’nın şahane manzarası eşliğinde piknik yapabilir manzaranın keyfini
sürebilirsiniz.

Şanlıurfa Hipodromu

Mesire alanlarının az olduğu Şanlıurfa'da vatandaşlar, kente en yakın mesafedeki
hipodrom bünyesindeki alana telefonla randevu alarak gidiyor.

Sıcaklıklığın 40 dereceye yaklaştığı kentte, daha serin olduğu için özellikle tatil
günlerinde park ve yeşil alanlar tercih ediliyor. Mesire alanın sınırlı sayıda olduğu
Şanlıurfa'da, hipodrom bünyesindeki mesire alanı, halkın en çok rağbet gösterdiği
mekanların başında geliyor.

Yaklaşık 17 bin metrekare alana sahip, bin ile bin 500 kişinin piknik yapabileceği
kapasitedeki alan, vatandaşların yoğun ilgisini karşılayabilmek için randevu
sistemiyle ücretsiz hizmet veriyor.

Recep Tayyip Erdoğan Mesire Alanı

Türkiye’nin en büyük asma köprüleri arasında yer alan Nissibi Köprüsünün yanı başında yer alan dev sosyal tesis 40 bin m2’lik alana sahiptir.

40.000 m2’lik alanda yaptığımız sosyal tesiste piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, oturma ve dinlenme alanları, seyir terasları ve yeşil alanlar mevcut.

Projede ayrıca, gelecek ziyaretçilerin araçlarını park etmesi için 2 ayrı otopark,
kapalı ve açık kafeteryalar ve mescid yer almaktadır.

Millet Bahçesi (Sodes) Mesire Alanı

Şanlıurfa - Siverek karayolu 10'uncu kilometresinde yer alan Millet Bahçesi (Sodes) mesire alanı 150 bin metrekare alana sahiptir.

Mesire alanında yeşil alan, çocuk oyun grupları, otoparklar, fitness aletleri,
dinlenme alanları, kamelyalar, piknik alanları ve şelaleler yer almaktadır.

Havuz Mesire Alanı

Siverek Belediyesi tarafından yapılan Olimpik yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu,
kafeterya, teras, yürüyüş parkurları, piknik alanı, mescit gibi sosyal alanları ile
zyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.

Şehit Suat Aloğlu Mesire Alanı (Fidanlık)

Viranşehir yolu üzerinde bulunan Fidanlık adıyla da bilinen Şehit Suat Aloğlu Mesire Alanı Siverek belediyesi tarafından belediyeye ait 20 bin metrekarelik alanı da içine katarak genişletirek ziyeretçilere daha güzel imkanlar tanıyor. Alan içerisinde Bisiklet yolu, Satranç alanı, çocuk oyun grupları ve mesire alanları yer alnaktadır.

Yaslıca Hayal Park

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine bağlı Yaslıca Mah. yer alan Yaslıca Hayal Park, yeşilin ve mavinin tadını doya doya çıkarabileceğiniz eşsiz bir yer.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar