Şemsa Denizsel kimdir? Şemsa Denizsel instagram

FOX'ta her çarşamba The Taste Türkiye reyting rekorları kıracak. The Taste Türkiye'nin jüri üyelerinden Şemsa Denizsel dikkatleri üzerine çekti. İşte Şemsa Denizsel kimdir? Şemsa Denizsel instagram ile ilgili bilgiler.

Şemsa Denizsel kimdir? Şemsa Denizsel instagram
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
15 Mayıs 2019 Çarşamba 14:06

Şemsa Denizsel kimdir? Şemsa Denizsel instagram ile ilgili bilgiler FOX'ta yeni başlayan yarışmayla gündeme geldi. Haberimizde Şemsa Denizsel kimdir? Şemsa Denizsel instagram ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. İşte Şemsa Denizsel kimdir? Şemsa Denizsel instagram bilgileri. 

Şemsa Denizsel kimdir? 

İyi yemek ona aile geleneğinden bir miras. 19 yaşında eğitim için gittiği Londra’da mutfaklarda çalışmıştır. Ancak Türkiye’ye döndüğünde o günün şartlarında aşçılık yapması mümkün olmamıştır. Çeşitli basın kuruluşlarında ve reklam kampanyalarında fotoğraf stilisti olarak çalıştıktan sonra, 30 yaşında profesyonel mutfağa yeniden girmiştir.

İstediği yemekleri pişirebilmenin ve o yemeğin hak ettiğini düşündüğü şekilde servis edilebilmesinin ancak kendi lokantasında olabileceğinin bilinciyle 20 Ocak 2000’de Kantin isimli lokantasını açmıştır. Yerli, yerel, mevsimsel malzemeyi odağına koymuştur ve “Yeni İstanbul Mutfağı” olarak tanımladığı yemekler pişirmiştir. En başından itibaren inandığı “gıda coğrafyanın bize sunduklarıyla mümkün” felsefesinin bugün de peşindedir. İstanbul gastronomisi için bir öncü oldu ve yurt dışında da Türkiye’nin Alice Waters’ı olarak tanınmıştır.

18 yıl sonra artık bir efsane olan lokantası Kantin’i kapatmıştır ve Kuzey Ege’de bir topluluk yaratma rüyasıyla Türkiye’den ve yurt dışından yeni nesillere el vereceği bir mutfak kurmuştur.

 Şemsa Denizsel instagram

Şemsa Denizsel'in instagram hesabında 2.604 gönderii 55,3bin takipçi, 632 takip ettiği kişi bulunmaktadır. 
https://www.instagram.com/semsadenizsel/

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar