Selen Pınar Işık(Pucca) kimdir, neden gözaltına alındı?

Türkiye gündemini gözaltına alınmaları ile etkileyen sosyal medya fenomeni Selen Pınar Işık(Pucca) kimdir, neden gözaltına alındı?

Selen Pınar Işık(Pucca) kimdir, neden gözaltına alındı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
1 Ekim 2018 Pazartesi 15:01

Pucca olarak bilinen ancak gerçek adı Selin Pınar Işık gözaltına alındı. Sosyal medya fenomenlerinden biri olan Selen Pınar Işık kimdir, neden gözaltına alındı? Detaylar haberimizde.

Selen Pınar Işık(Pucca) neden gözaltına alındı?

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde 5 ilde 'sosyal medya üzerinden uyuşturucuyu övmek' suçlamasıyla operasyon başlatıldı. İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyonun İstanbul ayağında 'Pucca' adıyla bilinen Selen Pınar Işık, 'Şam' ismiyle tanınan Şamil K.O. ve 'Burry Soprano' adıyla tanınan Burak A. ile Ali M.A.'yı gözaltına aldı. Uyuşturucu kullanımına özendirici yaptıkları sebebiyle gözaltına alınan 4 isim arasında bulunan Selen Pınar Işık (Pucca) gündeme oturdu.

Selen Pınar Işık(Pucca) kimdir?

Pucca’nın asıl ismi Selen Pınar Işık. 3 Haziran 1987 İzmir Karşıyaka doğumlu. Karşıyaka Kız Lisesi’nden mezun olan Pucca Üniversiteyi Ankarada okudu. Önce Radyo Televizyon Sinema ardından da Gazetecilik’le iki üniversite bitirdi. Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı da yapan Pucca Elele dergisinde yazıyor. 2007 yılından beri internette blogunda günlük tutuyor. 2010 yılında dizüst ü edebiyat tarafından günlükleri kitap haline çevrildi. Küçük Aptalın Büyük Dünyası adlı kitabı film oldu.,’Hadi İnşallah’ isimli sinema filmin yönetmenliğini Ali Taner Baltacı’nın yaptı. Pucca’yı Büşra Pekin, Pucca’nın sevgilisi Pekmez’i ise, Murat Boz oynadı. Pucca (Selen Pınar Işık) geçen aylarda eşi Serhat Osman Karagöz'den boşanmıştı.

Pucca ismi nereden geliyor?

Koreli bir çizgi film kahramanının adı Pucca. Kahraman kör ve sağır küçük bir kız ve sevgilisini öpebilmek için sürekli peşinden koşuyor. Ilginç bir konuya sahip bu çizgi filmin karakterinin oyuncağı, arkadaşı tarafından bir gün Selen Işıklı’a hediye ediliyor. Ve o günden bu yana bu takma ismi olarak kullanmaktadır.

Pucca’nın kitapları

-Küçük Aptalın Büyük Dünyası

-Ve Geri Kalan Her şey

-Allah Beni Böyle Yaratmış

-Ay Hadi İnşallah

-Şimdi Biz Neyiz?

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar