Şef Ali Ronay kimdir? Ali Ronay instagram - Ali Ronay nerede çalışıyor?

FOX'ta Çarşamba günleri The Taste Türkiye adlı yarışma yayınlanacaktır. Yarışmanın jüri üyelerinden Ali Ronay dikkat çekmektedir. Şef Ali Ronay kimdir? Ali Ronay instagram - Ali Ronay nerede çalışıyor? soruları gündeme geldi. Peki Şef Ali Ronay kimdir? Ali Ronay instagram - Ali Ronay hangi otelde?

Şef Ali Ronay kimdir? Ali Ronay instagram - Ali Ronay nerede çalışıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
14 Mayıs 2019 Salı 16:39

Şef Ali Ronay kimdir? Ali Ronay instagram - Ali Ronay nerede çalışıyor? soruları FOX'un yeni yarışmasında gündeme geldi. Azonceoldu ekibi olarak Şef Ali Ronay kimdir? Ali Ronay instagram - Ali Ronay nerede çalışıyor? sorularının yanıtlarını derledik. FOX'ta her çarşamba yayınlanacak olan yarışmada heyecan dorukta olacak. İşte Şef Ali Ronay kimdir? Ali Ronay instagram - Ali Ronay nerede çalışıyor? yanıtı. 

Şef Ali Ronay kimdir? 

Ali Ronay bir röportajda kendisini şu cümlelerle anlatmaktadır. Aşçılık benim için bir çocukluk ideali değildi aslında okul yıllarında annemden gördüğüm birkaç yemeği arkadaşlarıma pişerebiliyordum. Aşçı olma fikri ilk Amerika'ya okumaya gittiğim yıl olan 1995 senesinde Mutfak Sanatları Bölümü ile tanışmamla kanıma girmiştir. Ama o zamanlarda şartlar kötüydü ve hayalimi gerçekleştirememiştim.

Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü okurken, bu bölümde ömrümün çok uzun olmayacağını anlayınca Ankara'ya geri döndüm ve Gazi Üniversitesi Vakfı'nın AH&Ma Otel işletmeciliği okuluna kayıt oldum. İlk stajım için hemen kendimi mutfağa attım. Şanslıydım çünkü Ankara Hilton’un mutfağı tam bir okul gibiydi. Chef Volfgang Godl ve o zamanlar pastane şefi olan Chef Christophe Perirngerard beni bu işe başlamam konusunda çok iyi yönlendirdiler. İkinci stajım için İstanbul'da yeni açılmış olan Chef’s Restaurant’da Chef Mike Norman ve Chef Marco Anza'nin ellerine dayım tarafından ''Eti senin kemiği benim'' diye bırakıldım. Bu işin sadece başındayım.

Ali Ronay nerede çalışıyor?

Ali Ronay çok gezmesi ve dünyaca ünlü otellerde çalıştığı için 5 dil biliyor. 27 yaşında aşçıbaşı olan Ali Ronay 10 yıldan beri de Anadolu Yemekleri üzerine araştırmalar yapıyor. Öğrendiklerimi daha çok paylaşıyor ve daha çok öğreniyorum diyor.

Ali Ronay instagram

Ali Ronay'ın instagram hesabında 1867 gönderi, 19,1 bin takipçi ve 1506 takip ettiği kişi bulunmaktadır. 

https://www.instagram.com/alironay/



Ali Ronay röportaj

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar