Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu?

‘Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu?’ sorusu 2019 yerel seçimlerinde yarışacak isimlerin belli olmasıyla birlikte merak konusu oldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? sorusunun cevabını sizler için derledik.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
17 Kasım 2018 Cumartesi 10:48

‘Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu?’ sorusu yerel seçim 2019'da AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP'den yarışacak isimlerin belli olmasıyla merak konusu oldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Yerel seçimler 31 Mart 2019'da yapılacak. İşte 2019 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? Sorusunun yanıtı...

2019 Yerel seçim Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi başkan adayları 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanları henüz hiçbir parti tarafından açıklanmadı. Başkan adayları açıklanır açıklanmaz azonceoldu.com'dan öğrenebilirsiniz.

AK Parti

MHP'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu? 

MHP'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı henüz belli olmadı fakat MHP'nin Şanlıurfa'daki Siverek ve Harran ilçelerindeki belediye başkan adayları belli oldu. MHP'nin Şanlıurfa Siverek İlçesi Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Bucak olurken, MHP'nin Şanlıurfa Harran İlçesi Belediye Başkan Adayı Mahmut Özyavuz oldu. 

MHP'nin Şanlıurfa Siverek İlçesi Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Bucak kimdir?

Fatih Mehmet Bucak 07.07.1968 yılında Siverek ilçesinde doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi bölümü mezunu Bucak bir çocuk babası olup Kürtçe, Zazaca İngilizce biliyor.Fatih Mehmet Bucak ekonomist ve çiftçi olan Bucak ilçede çiftçilikle uğraşmakta, Bir dönem Şanlıurfaspor Kulübü Başkanlığını yapan Bucak, Şanlıurfa'da bağımsız Milletvekili adayı olarak seçime girmeye hazırlanıyor
7 Haziran 2015 Genel Seçimleri FATİH MEHMET BUCAK 25. Dönem milletvekili adayıdır.


MHP'nin Şanlıurfa Harran İlçesi Belediye Başkan Adayı Mahmut Özyavuz kimdir?

1954 Harran doğumlu, evli ve 8 çocuk babasıdır. 1974 yılında yapılan 1. ve 2. Kıbrıs Barış Harekatına katılmış olup, Kıbrıs gazisidir. Harran ilçe olmadan önce, muhtarlıkta yapmıştır. Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği kurucularından olup, 12 yıl il genel meclisi,il daimi encümenliği ve parti başkanlığı yapmıştır. Aynı zamanda çiftçilikle de uğraşmıştır, petrol istasyonu sahibidir. 2009 yerel seçimlerinde MHP'den aday olup başkanlığa seçilmiştir. 2011 yılı Haziran ayında AK Parti'ye geçiş yapmıştır. 30 mart 2014 yılında yapılan mahalli idareler seçiminde AK Parti'den belediye başkanı olarak tekrar seçilmiştir.

CHP

İYİ Parti

HDP

Saadet Partisi

Yerel Seçim nedir?

Yerel yönetimler kamu hizmetlerinin vatandaşa en yakın bir biçimde sağlanması ve idarede etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında merkezi bir konuma sahiptirler. Yerel demokrasi bakımından yerel yönetimlerin seçimle gelmeleri büyük önem taşımaktadır. Anayasa’nın 67. Maddesinde yerel yönetimlerin karar organlarının seçimle iş başına geldikleri açıkça belirtilmiştir. Yerel seçim vatandaşların belirli süreler için köy, mahalle, belde, ilçe veya ilinin yerel hizmetlerini yerine getirmesi için yöneticilerini seçmesi demektir. Örnek olarak belediye başkanı seçimi ve muhtar seçimi yerel seçimlerdendir.

Yerel seçimler kaç yılda bir yapılır?

Ülkemizde yerel seçimler beş senede bir gerçekleştirilmektedir. Ülkemiz en son 2014 yılında yerel seçime gitmiştir. Yani bir dahaki muhtar, belediye başkanı gibi yöneticilerin seçimleri 2019 yılında gerçekleştirilecektir. Bu seçimde de yine değerlerinde olduğu gibi okullara sandıklar kurulacak, oy kullanma hakkına sahip olan her birey için bir oy pusulası ve zarf hazırlanacaktır. Bireyler kendileri için hazırlanmış olan kabinlere girerek yeni yöneticilerini seçeceklerdir. Hatta şimdiden çok sayıda siyasi parti ve kişi 2019 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için çalışmalarına başlamıştır.

Yerel Seçimde kimleri seçeriz?

Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile il genel meclisi ve belediye meclisi için üyeler seçilmektedir. Bu yazımızda yerel seçim hakkında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar