Samsun'da çift başlı yılan bulundu- Çift başlı yılanlar neden olur?

Ender görülen hayvanlar olarak bilinen çift başlı yılanlardan biri Samsun’un Çarşamba ilçesinde görüldü. Peki ya çift başlı yılanlar neden olur?

Samsun'da çift başlı yılan bulundu- Çift başlı yılanlar neden olur?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
3 Ağustos 2018 Cuma 16:17

Samsun’un Çarşamba ilçesi Karakaya Mahallesi’nde Yasin Uçar adlı vatandaş tarafından bulundu. Hayvanlar arasında nadir olarak görülen çift başlı yılanlar görenleri şaşırttı. Bu yılanın görülmesinin ardından çift başlı yılanların neden çift başlı oldukları merak edilmeye başladı.

Yasin Uçar adlı vatandaş, Çarşamba’dan iş için Karakaya Mahallesi’ne doğru giderken yol üstünde 35 santimetre uzunluğunda çift başlı bir yılına rastladı. Çift başlı yılanı bulduğunda çok şaşırdığını söyleyen vatandaş, yılanı Çarşamba’ya getirdi ve iş arkadaşı Beytullah Öztürk’e teslim etti.  İki gün süreyle çevresinde ilgi odağı olan yılanı güneş gözlüğü kabında besleyip baktığını belirten Öztürk, “35 santimetre uzunluğunda siyah renkte olan çift başlı yılanı ne yapmalıyız diye düşündük. Daha sonra, Kirazlık Çay Mahallesi, Değirmenbaşı Caddesi’nde tanıdık bir evin bahçesine yani doğal yaşama yılanı saldık” dedi.  Çift başlı yılanın bulunduğu mahalle Çarşamba’ya ortalama 30 kilometre mesafede bulunuyor.

Çift Başlı Yılanlar Neden Olur?

Çift başlı yılanlar, bazı genetik problemlerden oluşan bu durum milyonda bir görülmektedir. Yumurtadan çıkan yavru yılanların çift başlı olanlarından çok azı hayatta kalabilmektedir. Yapılan araştırmalara göre tam olarak gelişmeden ölürler. Çift başlı yılanların cinsiyetlerinin genelinin erkek olduğu yapılan araştırmalara göre bilinmektedir. Yılanların vücudu normal bir yılan gibi olup, diğer bütün organları aynı olmaktadır. Doğa da çok rastlanan bu durum, hemen hemen bütün canlılarda olan bir durumdur.

Çift başlı yılanların başlarından bir tanesi herhangi bir darbe alarak öldüğünde, vücudun diğer organları da duracağından, diğer başında çok kısa bir sürede ölecektir. Çift başlı yılan bütün yılan cinslerinde görülmektedir. Coğrafi olarak normal yılanların yaşadığı her yerde yaşadığı görülmüştür. Sıcağı çok sever.  Gövdeleri aynı ama iki tane kafaları vardır. Bu çift başlı yılanlar doğadaki çeşitliliğin en belirgin göstergelerinden biridir. Yılanlara baktığınızda 'Acaba hangi kafa vücudu yönetiyor?' diye düşünebilirsiniz. Çift başlı yılanlarda kafalar tek bir vücuda bağlı oldukları için hangi kafanın bu görevleri üstlendiği pek önem taşımıyor. Fakat önemli olan bir şey var ki, o da hareketlere hangi kafanın yön verdiği. Hareket ederken iki kafa birden hareketi yönlendirebilir. Zaman zaman yer karmaşası yaşayabilirler.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar