2019 sağlık personel alımı ne zaman, hangi branşlarda?

2019 sağlık personel alımı ne zaman, hangi branşlarda? sorusu Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı yapacağını duyurmasıyla araştırılmaya başlandı. Sağlık personel alımı ne zaman, hangi branşlarda? Detaylar haberimizde…

2019 sağlık personel alımı ne zaman, hangi branşlarda?
Son Güncelleme: 29 Kasım 2019 Cuma 15:32
29 Kasım 2019 Cuma 15:00

Sağlık sektöründe çalışanlara müjdeli haber geldi. 2019 Sağlık personel alımı ne zaman, hangi branşlarda? soruları bakanlığın personel alımını duyurmasıyla araştırılmaya başlandı. Peki 2019 sağlık personel alımı ne zaman, hangi branşlarda? Detaylar haberimizde…

 2019 Sağlık personel alımı ne zaman, hangi branşlarda?

Sağlık Bakanlığı tarafından merakla beklenen haber geldi. Bakanlık yaptığı açıklamada 17 bin 689 sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Bu müjdeli haberi duyanlar hangi kadrolara ne kadar personelin alınacağını merak etti. Atanacak personel arasında 7.525’i hemşire, 2.182 ebe, 6.951 sağlık teknisyeni bulunuyor.

Sağlık Bakanlığınca 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı aralık ve 2020 yılı şubat aylarında iki dönem olarak yapılacak.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı için pozisyon ihdası Cumhurbaşkanlığımız tarafından onaylandı. Bu pozisyonlar için alım sürecini hemen başlatıyoruz.

Kılavuzun ÖSYM tarafından yayımlanmasını müteakip alımlarımızı aralık ve şubat aylarında iki dönem olarak yapacağız.

7 bin 525’i hemşire, 2 bin 182’si ebe ve 6 bin 951’i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapacağız.”

Sağlık Bakanlığı

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olarak çalışan, sağlık işlerinden sorumlu olan bakanlıktır.

Herkesin bedenî, zihnî ve sosyal bakımdan tam bir iyilik hâli içinde hayatını sürdürmesini sağlamak amacıyla, Sağlık Bakanlığının görev ve yetkileri şunlardır

Halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi için çalışmalar yapmak.

Teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin yürütmek.

Uluslararası önemi haiz halk sağlığı risklerinin ülkeye girmesini önlemek.

Sağlık eğitimi ve araştırma faaliyetlerini geliştirmek.

Sağlık hizmetlerinde kullanılan ilaçlar, özel ürünler, ulusal ve uluslararası kontrole tâbi maddeler, ilaç üretiminde kullanılan etken ve yardımcı maddeler, kozmetikler ve tıbbî cihazların güvenli ve kaliteli bir şekilde piyasaya sunulması, halka ulaştırılması ve fiyatlarının belirlenmesi için çalışmalar yapmak.

İnsan gücünde ve maddî kaynaklarda tasarruf sağlamak ve verimi artırmak, sağlık insan gücünün ülke sathında dengeli dağılımını sağlamak ve bütün paydaşlar arasında işbirliğini gerçekleştirmek suretiyle yurt sathında eşit, kaliteli ve verimli hizmet sunumunu sağlamak.

Kamu ve özel hukuk tüzel kişileri ile gerçek kişiler tarafından açılacak sağlık kuruluşlarının ülke sathında planlanması ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yapmak.

Kanunlarla ve Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile verilen diğer görevleri yapmak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar