için kaldı

Rusya işçi alımı başvuru şartları neler? Rusya yabancı işçi alımı meslek grupları

Almanya'dan sonra Rusya da yabancı işçi aramaya başladı. Kremlin yönetimi, yeni yılda 145 bin yabancı işçi alımı planı yaptığını duyurdu. Böylece Rusya'daki Türk işçi sayısında artış olacak. Peki Rusya'da hangi sektörlerde ihtiyaç var? Rusya işçi alımı başvuru şartları neler? Rusya maaş ne kadar?

Rusya işçi alımı başvuru şartları neler? Rusya yabancı işçi alımı meslek grupları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
4 Aralık 2018 Salı 12:17

Rusya, yeni yılda yabancı işçi kotasını yükselteceğini duyurdu. Kremlin, 145 bin kişilik yabancı istihdamı planlıyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 2019 yılında yabancı işçi kotalarının artırılacağını söyledi. Rusya'da çalışmayı düşünenler başvuru şartlarını, başvuru tarihlerini ve hangi meslek gruplarında işçi alımı yapacağını merak ediyor. Almanya’da çalışmayı düşünenler başvuru şartlarını, başvuru tarihlerini ve hangi meslek gruplarında işçi alımı yapılacağını duyurdu. OBM İnsan Kaynakları 10 bin işçi alım başvuru şartları nedir? araştırılmaları yapılamaya başladı ancak günler sonra  Almanya Konsolosluğundan konuyla ilgili olarak flaş bir açıklama geldi.

Rusya işçi alımı meslek grupları neler?

 

111 bin yabancı işçiye ihtiyaç bulunan ülkede, 33 bin işçi ise yedek rezervde tutulacak. Yabancı işçi alımında öne çıkan sektörlerden ilki enerji. Altyapı projeleri de yabancı işçilerin Rusya'da çalışabileceği alanlar arasında. Sibirya'nın Gücü boru hattı, iş alanlarının arasında gösteriliyor.

Rusya'da çalışma şartları

- Ortalama mesai saatleri:Haftada 40 saat
- Tatiller:Genel olarak yılda 28 gün. Ayrıca geleneksel olarak tatil günleri de var. Yılbaşı, Rus-Ortodoks Noeli (7 Ocak), ve Ulusal Birlik Günü (4 Kasım) bu tatiller arasındadır.
- Vergi oranları:Rusya’da yaşayanlar için sabit vergi oranı %13, geçici olarak - Rusya’da oturanlar için %30’dur.
- Daimi yerleşikler ( Rusyada en az 183 gün kalan herkes olan için geçerli) Rusya’da ve Rusya dışındaki kazançları üzerinden vergilendirilirken, Rusya’da geçici olarak oturanlar yalnızca Rusya’da öalışarak elde ettikleri kazanç üzerinden vergilendirilirler. Gelirler ve Gümrük Genel Müdürlüğü’nden durmunuzu kontrol ettirmeyi unutmayın ki Türkiye’deki emeklilik haklarınızda kayıp olmasın.

Rusya'da 145 bin işçi maaşları ne kadar olacak?

Rusya'da ortalama maaş oranı yıllık bazda yüzde 8,6 yükselerek, Temmuz ayında 39 bin 355 ruble (662 dolar veya 2335 TL) olarak gerçekleşti.

Rusya Federal Devlet İstatistik Servisi Rosstat'ın verilerine göre, 2017 yılı Ocak ayından itibaren ortalama maaş miktarı 7,5 oranında yükseldi. Net maaş miktarları ise Ocak-Temmuz döneminde yüzde 3 oranında arttı.

Net gelirlerde büyük düşüş

Moskova Ekonomi Yüksekokulu (HSE) uzmanları tarafından yapılan açıklamada, Ekim 2014, Mayıs 2017 tarihleri arasında Rusya'da net gelir yüzde 19,2 oranında azaldı. Bu yıl da Haziran ve Temmuz ayları kıyaslandığında, yüzde 3,1'lik düşüş yaşandığı görülüyor.

Rusya'da 145 bin işçi alımı için başvuru nereye yapılır?

Henüz netleşmediği için bir başvuru kısmı bulunmamaktadır. Muhtemelen konsolosluklar ilgilenecektir. 

150 binden fazla türk Rusya'da yaşıyor 

Rusya'da birçok Türk firması faaliyet yürütüyor. Konuttan enerjiye birçok sektörde yer alan Türk şirketleri, son yıllarda yapılan havalimanı ihalelerinde de öne çıktı. Rusya'da 150 binden fazla Türk vatandaşının yaşadığı biliniyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

recep kahvecigil En beğenilen yorum
7 seneden beri kaynakçıyım diplomaların var kalfalık ustalık ustalık öğreticilik belgelerim var telefon numaramı veriyorum 05522715391
Osman kaya
Elektrikçi olan varmı varsa orda çalışan iş varsa gelebiliriz maaş ne kadar ssk sı varmı bilen veya çalışan varsa bilgi edinsin beni