19 Mart 2019 Oyna Kazan | Rick ve Morty çizgifilminde hangisi dede, hangisi torun?

19 Mart 2019 Oyna Kazan | Rick ve Morty çizgifilminde hangisi dede, hangisi torun? | Ödüllü bilgi yarışması Oyna Kazan'ın 19 Mart 2019 ipuçu sorusu belli oldu.

19 Mart 2019 Oyna Kazan | Rick ve Morty çizgifilminde hangisi dede, hangisi torun?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
19 Mart 2019 Salı 20:35

19 Mart 2019 Oyna Kazan | Rick ve Morty çizgifilmde hangisi dede, hangisi torun? | Ödüllü bilgi yarışması Oyna Kazan'ın 19 Mart 2019 ipuçu sorusu belli oldu.

Soru: Rick ve Morty çizgifilmde hangisi dede, hangisi torun?

Cevap:  RİCK: DEDE MORTY: TORUN

Rick and Morty

Rick and Morty Justin Roiland ve Dan Harmon tarafından Adult Swim için yaratılan bir yetişkin animasyon televizyon dizisidir.

Dizi, kendi zamanlarını aile hayatı ve boyutlar arası yolculuk arasında bölüştürmüş alkolik bilim insanı Rick ve onun torunu Morty'nin maceralarını anlatır. Dizide Chris Parnell, Spencer Grammer ve Sarah Chalke'in yetenekli sesi başroldeki karakterleri seslendirken diğer karakterleri Roiland seslendirir. Dizinin ilk halleri Roiland tarafından Channel 101 film festivali için hazırlanmıştır. Adult Swim, televizyon şovu fikirleri için Harmon ile görüştü; o ve Roiland iki karaktere dayalı televizyon programını hazırlamaya başladılar.

Dizi, 2 Aralık 2013 tarihinde eleştirel övgüyle galasını yaptı. 26 Temmuz 2015 tarihinde dizi ikinci bir sezon için, Ağustos 2015'te dizi üçüncü bir sezon için yenilendi.

Rick Sanchez

Beth Smith'in babası ve Morty'nin dedesi (anne tarafından) olan dâhi bir bilim insanıdır. Kızının ailesi, Rick'in alkole eğilimi nedeniyle oğulları Morty'nin güvenliği hakkında endişe duymalarına yol açmaktadır. Çeşitli ruhsal hastalığın belirtilerini gösteren ve zamanını değerli olarak gören son derece entelektüel bir karakterdir. Okul, evlilik ve hatta aşk gibi sıradan insanların hayatında yer alan şeylerden kaçınır.

Not: Bu karakteri Justin Roiland seslendirmektedir.

Morty Smith

Tam adı Mortimer "Morty" Smith, Sr.dır. Rick iyi kalplidir fakat kolayca üzülen 14 yaşındaki torunu Morty, sık sık Rick'in maceraları içine sürüklenir. Morty, Rick'in planlarını takip etmeye isteksizdir ve Rick durumları düzeltmek için alışılmışın dışındaki yöntemleri kullandığı için Morty bunun sonucunda sık sık travma geçirir.

Not: Bu karakteri Justin Roiland seslendirmektedir.

Jerry Smith

Morty'in güvensiz babası, Beth'in kocası ve Rick'in damadıdır. Jerry, Rick'in Morty üzerindeki etkisini kesinlikle onaylamamaktadır. Evliliği bazen Rick'le olan kötü ilişkisine eşinin tepkileriyle tehlikeye girmektedir. Jerry beceriksizliği yüzünden kovulana kadar düşük seviyeli bir reklam ajansında çalışıyordu.

Not: Bu karakteri Chris Parnell seslendirmektedir.

Beth Smith

Kızlık soyadı Sanchez olan, Rick'in kızı, Morty'nin annesi ve Jerry'nin eşidir. Beth bir at kalp cerrahıdır. Aklı başında ve kendine güvenen Beth, kocasının kanıtlanmış vasatlığı göze alarak büyüyen egosuyla mücadele eder. Birkaç bölüm evliliği, ailesi ve işinden dolayı oluşan inancından dolayı Beth'in hayatı ve memnuniyetsizliği ele alınır. "Gerçek" bir cerrah olmak istediğinde ise Summer'a 17 yaşında hamile kalmıştır. Bencillik, mizah ve akıllılık özelliklerini sergilerken de evde söz en çok geçendir. Beth, oğlunun etrafında babasının yıkıcı ve tehlikeli eğilimleri karşısında soğukkanlıdır. Buna bağlı olarak çocukluktan itibaren ebeveynlerinin ayrılması konusuyla babasına annesinden daha olumlu yaklaşır.

Not: Bu karakteri Sarah Chalke seslendirmektedir.

Summer Smith

Morty'nin 17 yaşında ablası, geleneklere bağlı ve sık sık yüzeysel bir ergen olan Summer, yaşıtlarıyla durumunu iyileştirebilen her şeye takıntılı birisidir. Summer, akıllığı ve espiriliğiyle fakat daha çok bencilliğiyle annesine benzemektedir. Bazen Morty'nin Rick'e boyutlar arası maceralarında eşlik etmesine gıcık olur. İkinci sezonda, Rick ve Morty'nin maceralarında onlara daha çok eşlik etmektedir.

Not: Bu karakteri Spencer Grammer seslendirmektedir.

Yinelenen karakterler

Müdür Gene Vagina
Müdür Gene Vagina, Harry Herpson Lisesi'nin müdürüdür.

Not: Bu karakteri Phil Hendrie seslendirmektedir.

Jessica

Jessica, Morty'nin matematik sınıfında bulunan çekici bir kızdır. Morty ona aşıktır, fakat Jessica Morty'i nadiren ikrar eder.

Not: Bu karakteri Kari Wahlgren[4] seslendirmektedir.

Bay Goldenfold

Bay Goldenfold, Morty'nin matematik öğretmenidir. Derinden baştırılmış cinsel cazibelere sahiptir ve Bay Goldenfold'un Jamba Juice'a giderek başedebildiği eşi onu terk etmiştir.

Not: Bu karakteri Brandon Johnson seslendirmektedir.

Brad

Brad, Harry Herpson Lisesi'nde bir öğrencidir. Okul için futbol oynayan ve Jessica ile flörtleşen bir sporcudur.

Not: Bu karakteri Echo Kellum seslendirmektedir.

Ethan

Summer'ın erkek arkadaşıdır. Birinci patlamadan sonra Rick onu kullanarak yeni Anatomi Park'ı (Anatomy Park) inşa etmiştir. Abisi gençliğinde onu taciz etmiştir.

Not: Bu karakteri Daniel Benson seslendirmektedir.

Davin

Beth'in at hastenesindeki iş arkadaşıdır. Bazen sallantılı evliliğine karşı bir tehdit olarak gören Jerry onu aşırı derecede sevmez.

Not: Bu karakteri Dan Harmon seslendirmektedir.

Revolio Clockberg, Jr.

Robot görünümlü bir dişliinsan("gearperson")'dır. Onun gezegeninde Dişli Savaşları ("Gear Wars") olarak bilinen etkinlik hakkında çok bilgili ve lavtaya benzer bir saz çalabililen birisidir. Rick'in arkadaşların birisi olmasına rağmen Rick onun gerçek ismini bilmez, bir ırksal sıfat olan Dişlibaş ("Gearhead") olarak çağırmayı tercih eder.

Not: Bu karakteri Justin Roiland seslendirmektedir.

Alternatif Rickler ve Mortyler

Diğer boyutlar ve gerçekliklerde yaşayan Rick ve Morty'nin farklı versiyonlarıdır. Diğer Rickler çoğunlukla "ana" Rick'e benzemesine rağmen bazı ayırt edici özelliklere (David Cronenberg parodisi olan "Cronenberg Rick" ve Prince parodisi olan "Önceden Adı Rick Olarak Bilinen Bilim insanı" The Scientist Formerly Known as Rick gibi) sahiptir. Onların çoğu, Mortylerini araçları gibi değil de refakatçileri gibi tedavi eder. Birçoğu "Boyutlar Arası Rickler Konseyi"("Transdimensional Council of Ricks")'nin parçasıdır.

Not: Bu karakterleri Justin Roiland seslendirmektedir.

Bird Person

Süper kahraman gibi olan Rick'in arkadaşıdır. Rick'e derinden bir saygısı vardır. Morty, Rick ile olan ilişkisini tehlikeye atabilecek şeyler yaparken sık sık Morty'e fikir sunmak için beliriverir.

Not: Bu karakteri Dan Harmon seslendirmektedir.

Tammy

Harry Herpson Lisesi'nde bir öğrenci ve Summer'ın arkadaşıdır. "Ricksy Business" bölümünde Bird Person ile tanışırlar ve bir ilişkiye başlarlar. Sonraki bölümler gösterir ki Tammy, Bird Person'la birlikte gezegenine taşınmıştır.

Not: Bu karakteri Cassie Steele seslendirmektedir.

Plütonyalılar

Orijinal adları Plutonians olan Plüton'un göksel cüce halkıdır. Neredeyse tüm Plütonyalılar, artık evlerinin bir gezegen olduğuna inanmak istemezler.

Not: Bu karakterleri çeşitli kimseler seslendirmektedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar