Plütokrat sınıfı nedir, ne demek?

Plütokrat sınıfı nedir, ne demek? Yerel seçim çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun canlı yayında kullandığı Plütokrat sınıfı kelimesinin anlamı merak konusu oldu. Peki Plütokrat sınıfı nedir, ne demek?

Plütokrat sınıfı nedir, ne demek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
8 Mart 2019 Cuma 19:48

Plütokrat sınıfı nedir, ne demek? Yerel seçim çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun canlı yayında kullandığı Plütokrat sınıfı kelimesinin anlamı merak konusu oldu. Peki Plütokrat sınıfı nedir, ne demek? sorusunun yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

Plütokrat nedir?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Plütokrat kelimesi anlamı merak konusu oldu.  Zenginlik ve beraberinde gücü elinde bulunduran insanlar topluluğunun oligarşik bir sistemde (sadece belirli bir grubun bir ülkeyi yönetmesi) devlet yöneticisi olmasına Plütokrasi denir. Bu iktisadi iktidar egemenliği tarihte sıkça görülür ancak çoğu zaman diğer yönetim sistemleriyle içiçedir.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Taşeronların hakkını savunmak sağcılık mı solculuk mu? Aç yatan yüz binlerce çocuk var bu sağcılık mı solculuk mu? Sağ sol kavramları 1789’un. Sağ sol kavramları değişti içerikleri değişti. Yeni sınıflar ortaya çıktı. Plütokrasi sınıfı diye bir sınıf çık haberi var mı acaba?. Adını bile duymamıştır. Bilim de teknoloji de olağanüstü gelişmeler yaşandı. Geldiğimiz süreç demokrasinden yana olanlar ve demokrasiye karşı olanlar.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar