Papara Card nedir? Papara Card uygulaması nerelerde geçerli?

Okul kantinlerinde yeni uygulamaya başlatılacak olan Papara Card uygulamasının detayları merak ediliyor. Peki ya Papara Card nedir? Papara Card uygulaması nerelerde geçerli?

Papara Card nedir? Papara Card uygulaması nerelerde geçerli?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
11 Eylül 2018 Salı 12:10

Yeni eğitim öğretim yılında çocuklar için okul kantinlerinde Paparacard uygulamasına geçilecek.  Peki ya nedir bu Papara Card, sadece öğrenciler için mi geçerli? Detaylar haberimizde.

Paparacard nedir?

Papara Cart, tüm dünyada para çekebileceğiniz ve alışveriş yapabileceğiniz ön ödemeli kart. Ön ödemeli olması; kendi paranı harcadığını kredi kartı gibi düşünmeden harcayıp ekstre gelince ödeme zamanında sıkıntıya düşülmediğini ve ancak yükledikçe harcanan anlamına geliyor.

Pararacard kullanma amacı nedir?

Çocukları kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla okul kantinlerinde yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. İlk etapta 500 okulda başlatılacak Papara card uygulamasıyla öğrencilere içerisine veliler tarafından para yüklenen kartlar verilecek. Çocuklar okul kantinlerinden bu kartlarla alışveriş yapacaklar.

Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu (TKİEDF) Başkanı Vahap Osmanoğlu, velilerin çocuklarının harcamalarını elektronik ortamda takip edebilecekleri ve kantinlerde nakit kullanımını ortadan kaldırmayı amaçladıkları ‘kart’ uygulamasına geçtiklerini açıkladı. Yeni eğitim, öğretim döneminin başlamasıyla gözler okul kantinlerine çevrildi. Kantinlerin yeni döneme hazır olduğunu ve denetimlerin yapıldığını söyleyen ve öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçladıklarını belirten Osmanoğlu, “Nakit taşımayarak öğrencileri uyuşturucudan, gasptan, kötü alışkanlıklardan korumak istiyoruz. Kartlar sadece kantinlerde geçecek, veliler kantinlerden ücretsiz kartları alabilir. Harcama limiti oluşturabilir, isterlerse dışarıda geçmesi için de açtırabilirler” dedi.

Paparacard uygulaması nerelerde geçerli?

17 Eylül’de İstanbul’da 500 pilot okulda uygulamaya başlanacak olan dijital ödeme sistemi ‘Papara Card’ ile hem veli, hem öğrenci hem de kantincilerin memnun olması hedefleniyor. Pilot uygulama sonrasında önce İstanbul’da ardından Türkiye genelindeki tüm kantinlerde bu uygulamanın hayata geçecek.

‘Paparacard’ sistemi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından onaylı. Amaç öğrencinin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasıdır. Bu kart sadece kantinde geçecek. Aileler 17 Eylül’den itibaren okul kantinlerinden ücretsiz alabilecekler. İsterse kart hem kantinde hem de dışarıda geçerli oluyor. Ayrıca çocuğun okula gidip geliş saatini veli kart sayesinde görebilecek. Çocuğu alışveriş yaparken cep telefonunda kontrollü bir şekilde ne yaptığını görecek. Türkiye genelinde bu kart yaygınlaşacak. Veli isterse 5 lira, 10 lira, 50 lira da yükleyebiliyor. Yani çocuğunun ihtiyacı kadar para yükleyebiliyor. Temassız, ekrana göstererek alışveriş yapacaklar. Kantinciler için de avantajı , işlemlerin biraz daha seri olması.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar