Oy kullanmak için ikamet değişikliği son gün 2019 ne zaman?

Yerel seçimlerin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacağının açıklanmasının ardından vatandaşlar ikamet değişikliğinin nasıl yapıldığını ve oy kullanmak için ikamet değişikliği son gün 2019 ne zaman sorularını araştırmaya başladı. Peki ya oy kullanmak için ikamet değişikliği son gün 2019 ne zaman?

Oy kullanmak için ikamet değişikliği son gün 2019 ne zaman?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
1 Aralık 2018 Cumartesi 09:00

24 Haziran'da gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından gözler yerel seçimlere çevrildi. Şuan için erken seçim söz konusu olmazken 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için ikamet değişikliği konusu araştırılmaya başladı.  Seçime aylar kala bir yandan insanlar oy kullanmak için gerekli işlemleri yapmaya başladı. Seçim için ne önemli konulardan biri de ikamet değişikliği. Peki ya oy kullanmak için ikamet değişikliği son gün 2019 ne zaman? İkamet değişikliği işlemleri nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde.

Oy Kullanmak İçin İkamet Değişikliği Son Gün 2019 Ne Zaman?

31 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için vatandaşların oy kullanabilmesi için ikamet yeri değişikliklerini seçim kağıtları çıkana kadar yapmaları gerekiyor. Seçim süreci ile ilgili YSK’dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak seçim tarihinin belli olmasından dolayı ikamet sorunu olanların seçime kadar bunları halletmeleri gerekir. 2019 seçimlerinde oy kullanmak isteyenler YSK'nın seçim takvimini beklemeden yani 60 günlük süre işleme konulmadan ikamet değişikliği yapmalıdır. Yapamayanlar ise YSK'nın seçim takvimi açıklandıktan ve seçmen listeleri askıya asıldıktan sonra 10 gün boyunca ikamet değişikliği yapmak durumundadır.

31 Mart 2019 seçimleri için yerleşim yeri değişikliği için son tarih henüz belli değil.

31 Mart 2019 Seçimleri İçin Yerleşim Yeri Değişikliği

Oy kullanmak için seçmen kağıtları muhtarlıklar tarafından askıya asılıyor. Seçmen bilgilerinizin askıya asılmasından önce nerede oy kullanacağınızı mutlaka kontrol ettirmeniz gerekiyor. 

-Askı listelerinde kayıtlı olduğunuz yerde yanlışlık ya da eksiklik olduğunuzu düşünüyorsanız,

-Yanlış bir adreste kaydınızın olması halinde,

-İkametinizin değiştiği halde, ikamet değişikliği işlemlerini yapmadıysanız,

Seçmen listelerinin askıda olduğu sürede ikametiniz değişti ise:

-Hemen Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapması gereklidir.

Normal dönemde yapacağınız ikametgah değişikliğinde herhangi bir sorun yok ancak seçim sürecine girilmişse ve seçmen listeleri askıya alınmışsa bu dönemde adres değişikliği konusunda dikkat edilmesi gerekiyor. Oy kullanmak için ikametgah değişikliği yapmak için istediğiniz Nüfus müdürlüğüne gidip başvuruda bulunmanız gerekiyor. Ancak bu değişikliğin sadece seçmen listelerinin askıda olduğu dönem için geçerli olduğunu unutmamanız gerekir. Bu dönem itibari ile yapacağınız başvurular Nüfus Müdürlüğü tarafından aynı gün işleme alınmak durumundadır. Seçmen listelerinin askıda olduğu dönem için yapacağınız başvuruda ibraz edeceğiz evraklar seçim kurulu başkanlıklarına gönderilir.

31 Mart 2019 Seçimleri için Öğrencilerin İkametgah Değişikliği İşlemi

Öğrenciler isterlerse ikametlerinin olduğu yerde isterlerse de öğrenim gördükleri yerde oy kullanabilir.  Ailelerinin ikametlerinin olduğu yerde oy kullanacak olanlar için bir sıkıntı yok. Bu kişilerin tek yapmaları gereken işlem seçmen listelerinin askıda olduğu dönemde kendisine ait bilgilerin doğruluğunu kontrol etmektir. Oy kullanma dönemine gelmiş öğrenciler öğrenim gördükleri yerde oy kullanmak istiyorsa eğer, okudukları okuldan ya da kaldıkları yurttan alacakları belge ile Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapabilir.

-Öğrenciler başvuruyu şahsen yapacaktır.

-Adresinize ait imzalı ve onaylı adres beyanı gereklidir.

-Bu şekilde başvuran öğrencilerin başvuruları da seçim kurulu başkanlığına gönderilir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Adnan En beğenilen yorum
Sayısal veri çagındayız ama oyu baska bir sehirde kullanamıyoruz ilginc Acil bir isin cikti sehir degistirdin secmen kagindin alirsin o il ilce secim kuruluna gidilir sistemden kontrol edilir kullandigi sehre transfer edilir oyu kullanir Bir cok oy malesef bu mecburi degisikliklerden dolayi telef oluyor yetkililerden buna bir cozum bulunmasini rica ediyorum.
AliyeGursoy
22haziran Zonguldak Devrek te olmak zorundayim
Hediye Tatarca
Ikametgahimiz almanya aldirmak idtiyorum