Oktar Babuna kimdir? Adnan Oktar ile ilgisi nedir?

Adnan Oktar’ın gözaltına alınmasının ardından Oktar’ın çevresindeki bazı kilit isimler merak edilmeye başladı. Bu isimlerden bir tanesi de Oktar Babuna. Peki ya Oktar Babuna kimdir?

Oktar Babuna kimdir? Adnan Oktar ile ilgisi nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
11 Temmuz 2018 Çarşamba 11:11

Adnan Oktar 11 Temmuz sabahı düzenlenen operasyon sonucunda gözaltına alındı. Gözaltı haberlerinden sonra Adnan Oktar’a yakın kişiler aratılmaya başladı. Uzun yıllardır Adnan Oktar'ın tayfasında olan Oktar Babuna kimdir? Adnan Oktar ile ilgisi ne? Detaylar haberimizde.

Oktar Babuna Adnan Oktar ile nasıl tanıştı?

Oktar Babuna’nın kim olduğu Adnan Oktar’ın gözaltına alınmasının ardından merak edilmeye başladı.  Adnan Oktar önce Profesör Cevat Babuna'nın kendisi gibi doktor olan oğlu ile tanıştı. Oktar Babuna'yı kanatlarının altına alan Adnan Hoca, ilik kanseri olan doktor için aile ile birlikte Türkiye çapında kampanya organize etmişti. O dönem medyada bu kampanyaya destek çıkmıştı. Ancak daha sonra toplanan iliklerin ABD'ye verildiği iddiaları ortaya atılmıştı. Adnan Oktar örgütüne yönelik operasyon kapsamında Oktar Babuna'nın da gözaltına alındığı öğrenildi. 

Oktar Babuna kimdir?

Oktar Babuna 1962 yılında doğmuştur. Adına yapılan ilik bulma kampanyasıyla tanınır. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. TGRT'de yaratılışçı belgesel ve programlar sunduğu zamanlardan ve Harun Yahya belgeselleriyle tanınan Jinekolog Prof. Dr. Cevat Babuna'nın oğludur. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Babuna jinekoloji konusunda eğitimini devam ettirdi. Daha sonra beyin cerrahisi alanına yönelerek Amerika'ya gitti (Haziran 1988). 1994'te Türkiye'ye döndü. 1997 yılında eksik rotasyonlarını tamamlamak üzere Şişli Etfal Hastanesi'ne atandı. Daha sonra buradaki görevinden de istifa etti. Özel Alman Lisesi'nden, devamında ise İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Babuna adını, 1999 yılında kan kanseri olduğu ve tedavi için ilik nakli gerektiğini duyuran gazete ilanı ve başlattığı ilik kampanyası ile duyurdu. Kampanyada 160 bin kişiden ilik ve kan örneği alınmasının ardından örneklerin 120.000'inin kaybolması suçlamasıyla yargılandı. Adnan Oktar (Adnan Hoca, Harun Yahya) ile bağlantısı olduğu ve kan ve ilik örneklerinin Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderildiği iddialarıyla gündeme geldi. Kan ve ilik kampanyasında Akit ve Millî Gazete 16 sayfalık özel eklerle kampanyaya katılmıştır. Kampanyada kuşkular olduğu gerekçesiyle dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş tarafından soruşturma başlatıldı. Toplanan ilik ve kanların Türk sağlık mercilerine iade edilmesi için girişimde bulunmuşsa da büyük oranda başarısız olmuştur. Sağlık Bakanlığı'nın girişimiyle Türkiye'de durdurulan kampanyanın Avustralya'da sürdürülmeye çalışılması üzerine Türk yetkililer Avustralya bakanlığını uyararak kampanyanın durdurulmasını sağlamışlardır.

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar