Notre Dame'ın Kamburu nasıl izlenir? Özeti- Yazarı kim- Yönetmeni kim- Oyuncuları

850 yıllık tarih 9 saatte söndürüldü. Notre Dame'ın Kamburu adlı filmde akıllara geldi. İşte Notre Dame'ın Kamburu nasıl izlenir? Notre Dame'ın kamburu özeti, yazarı yönetmeni ve oyuncuları ile ilgili bilgiler.

Notre Dame'ın Kamburu nasıl izlenir? Özeti- Yazarı kim- Yönetmeni kim- Oyuncuları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
16 Nisan 2019 Salı 08:22

Notre Dame'ın Kamburu nasıl izlenir? Özeti- Yazarı kim- Yönetmeni kim- Oyuncuları ile ilgili bilgiler haberimizde. Fransa'nın başkenti Paris’te her yıl yaklaşık 13 milyon turistin ziyaret ettiği en ünlü yapılardan biri olan Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. İşte Notre Dame'ın Kamburu ile ilgili bilgiler. 

Notre Dame'ın Kamburu nasıl izlenir?

Notre Dame'ın Kamburu adlı eser Notre Dame Katedrali'nin yanmasıyla gündeme geldi. Notre Dame Katedrali Sözcüsü Andre Finot, "Her şey yanıyor, 19. yüzyıldan, 13. yüzyıldan kalan her yer yanıyor, hiçbir şey kalmayacak." açıklamasını yaptı. 

Victor Hugo'nun 1831 tarihli gotik romantizm örneği kült romanı, Suç dizisi "Luther" ile yıldızı parlayan "Kara Kule", "Aramızdaki Sözler" ve Marvel'ın Thor serisi ile ününe ün katan, Altın Küre ödüllü başarılı oyuncu Idris Elba'nın ikinci yönetmenlik denemesi olarak uyarlandı. Animasyon filmden dünyaca ünlü operaya, pek çok sanat dalında karşılık bulan dram "Notre Dame'ın Kamburu" romanının yeni film uyarlamasında senaryoyu "The Giver" ve "The Current War"da kalem sallayan Michael Mitnick üstleniyor. Filmin yönetmenliğini üstlenmenin yanı sıra filmin oyuncusu ve Green Door yapım şirketi aracılığıyla yapımcısı olan ünlü oyuncu, aynı zamanda filmin "sonik ve müzikal deneyim" olarak tanımlanan müziklerini de yapıyor.

1482 yılında geçen roman, Quasimodo isimli bir kamburun hikayesini anlatıyordu. Vücudundaki kambur sebebiyle pek çok acımasızlığa boyun eğen ve yumuşak mizacına rağmen görünüşü sebebiyle korkulan Quasimodo, çingene kızı Esmeralda'ya aşık oluyor ve bu aşk ile hayata bakışı değişiyordu. Pek çok kişinin hayallerini süsleyen Esmeralda, Quasimodo'nun görünüşünün ötesini görebilmiş ve hayatında ilk kez ona düzgün ve saygılı davranan kişi olmuştu.

Notre Dame'ın Kamburu oyuncuları

Yönetmen

Gary Trousdale

Gary Trousdale

Kirk Wise

Kirk Wise

Dublaj oyuncuları (orijinal sesler)

Tom Hulce

Tom Hulce

Rolü : Quasimodo

Demi Moore

Demi Moore

Rolü : Esmeralda

Tony Jay

Tony Jay

Rolü : Frollo

Kevin Kline

Kevin Kline

Rolü : Phoebus

Jason Alexander

Jason Alexander

Rolü : Hugo

Mary Wickes

Mary Wickes

Rolü : Laverne

David Ogden Stiers

David Ogden Stiers

Rolü : Archdeacon

Mary Kay Bergman

Mary Kay Bergman

Rolü : Quasimodo's Mum

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar