Notre Dame kim? Notre Dame tarihçesi - Notre Dame neresi kim neden yaptı?

Fransa’nın başkenti Paris’te Notre Dame Katedrali’nde yangın çıktı. Türkiye’de yangına üzülen ülkelerden birisi oldu. Peki ama Notre Dame kim? Notre Dame tarihçesi - Notre Dame neresi kim neden yaptı?

Notre Dame kim? Notre Dame tarihçesi - Notre Dame neresi kim neden yaptı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
15 Nisan 2019 Pazartesi 22:20

Notre Dame kim? Notre Dame tarihçesi - Notre Dame neresi kim neden yaptı? soruları Fransa’daki Notre Dame Katedrali’nde yangın çıkmasıyla gündeme geldi. Azonceoldu ekibi olarak Notre Dame Katedrali ile ilgili bilgileri derledik. 

Notre Dame kim? 

Notre Dame Katedrali Paris, Fransa'da bulunan dünyaca ünlü bir katedraldir. Meryem Ana'ya ithafen isimlendirilmiştir.

Notre Dame nerede? 

Bir gezi sitesinde şu bilgiler yer alır: 

Seine Nehri’ndeki küçük bi adada (île de la Cité) yer alan Notre Dame Katedrali devasa boyutları, Roma – Gotik stili karışımı mimarisi, görkemli süslemeleri, pencereleri ve vitrayları, sahip olduğu sanat eserleri ve 2000 yılı bulan tarihi ile Paris ziyaretinde görmeden dönmemeniz gereken yapılardan.

37 şapel, 75 dev sütundan oluşan 130 metre genişliğindeki katedral aynı anda 9 bin kişinin ibadet edebilmesine de olanak sağlıyor.

Adı Fransızca’da “Kutsal Bakire” veya “Meryem Anamız” anlamına gelen, tarihte dönüm noktası sayılan olaylara tanıklık etmiş, kendi başından da çeşitli badireler geçmiş bir yapı olarak Notre Dame Katedrali burada geçirdiğiniz her saniyenin karşılığını fazlasıyla veriyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar