Nihat Doğan Söylemezsem Olmaz programında neden yok, kovuldu mu?

11 ve 17 yaşlarında iki kız çocuğunu alıkoyma iddiaları nedeniyle gözaltına alınan Nihat Doğan Söylemezsem Olmaz programında neden yok, kovuldu mu?

Nihat Doğan Söylemezsem Olmaz programında neden yok, kovuldu mu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
12 Eylül 2018 Çarşamba 10:01

Geçtiğimiz günlerde yaşları 11 ve 17 yaşlarında iki kız çocuğunu evinde alıkoyma iddiası ile gözaltına alınan Nihat Doğan Söylemezsem Olmaz programından ayrıldı mı neden yok? Nihat Doğan konu ile ilgili ne açıklama yaptı? Kızların babası ne dedi? Tüm detaylar haberimizde.

Nihat Doğan Söylemezsem Olmaz’da neden yok?

Önceki gün 11 ve 17 yaşında iki kız çocuğunu alıkoyma iddiasıyla gözaltına alınan Nihat Doğan'a bir darbe de programda yorumculuk yaptığı Beyaz TV'den geldi. Türkücü Nihat Doğan, 11 ve 17 yaşında iki kız çocuğunu alıkoyma iddiasıyla önceki gün gözaltına alınıp, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Kanal D Haber’in dün ortaya çıkardığı bu haberin ardından özellikle sosyal medyada Doğan’a büyük tepki gösterilmişti. Bu gelişmelerin ardından kanal yönetimi Doğan’ın “Söylemezsem Olmaz” programındaki görevine son verildiği iddia edildi.

Nihat Doğan program için ne açıklama yaptı?

Öte yandan Nihat Doğan, Beyaz TV’den kovulduğuna dair söylentilerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Soruşturma sürecince programa bir süre ara verdiklerini söyledi.

“Basında aleyhimize başlatılan karalama haberler ve amacı belli olmayan saldırılara karşı herhangi bir yanlış anlaşılmanın oluşmaması ve haklarımızın daha çok zayi edilmemesi ve bireyi olduğum Beyaz TV ailesinin zarar görmemesi adına soruşturmanın devamı müddetince programlarımıza ara verdiğimizi saygılarımla bildiririm”

Türkücü Nihat Doğan, iki kız çocuğunu alıkoyduğu iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılmasının ardından Beyaz TV'deki programlarına ara verdiğini açıkladı. Doğan, "Puslu hava dağıldığında, gerçekler ortaya çıktığında, bu haberlere alet olan, tetikçilik yapan kalemşörleri, habercileri ağlatmazsam ben de adam değilim" dedi.

Kız çocuklarının babası ne açıklama yaptı?

Nihat Doğan'ın alıkoyduğu iddia edilen 11 ve 17 yaşındaki kız çocukların babası Buket Aydın ile Kanal D Haber'e açıklamalarda bulundu. Kızların babası yaptığı açıklamada "Adli tıptan muayene talebi isteğimiz olacak." ifadelerini kullandı. İddiaya göre Nihat Doğan yaşları küçük iki kızı eve çağırdı. Küçük kızlarla sadece fotoğraf çektirdiğini söyleyen Nihat Doğan, daha sonra verdiği ifadesinde kahve içmeye davet ettiğini söyledi. Daha sonra kızlarla televizyon izlediğini söyleyen Nihat Doğan 40- 45 dakika yalnız kaldığını ifade etti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan baba, "Şimdi çocuğu eve getiriyorsun. Yani kendine zemin hazırlıyor adam. İyi niyetli bir kişi kafeye indirir çayını kahvesini söyler güle güle der. Daha öncede çocuklar birkaç kez Doğan'ın yanına gitmiş. Bir kız çocuğunun bekar bir erkeğin evinde ne işi var. Ne gibi bir amacı vardır kişinin? Bence hiçbir ahlaklı bir amaç değil bu." dedi.

Buket Aydın ile Kanal D Haber'e konuşan anne, 'Kızlarıma 2 saatten fazla ulaşamadım, ben buna inanamadım. Hemen eşimi aradım. Kıza harçlık veriyormuş. Kendi evine neden davet etti. Neden ev? Sitenin kafeteryası var' dedi.

Nihat Doğan’ın avukatı ne açıklama yaptı?

Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Doğan’ın avukatı Abdürrahim Elitaş, “Aslı astarı olmayan bir iddia bu. Normalde dosyaya tamamen vakıfım bizzat dosya ile kendim ilgilendim zaten. Şikayetçi bile değil aile şikayetçi olduğunu iddia etse bile bir suç unsuru yok” ifadelerini kullanmıştı.

Aile Bakanlığı Nihat Doğan için harekete geçti

11 ve 17 yaşındaki iki kız kardeşi evinde iki saat boyunca alıkoyduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Nihat Doğan soruşturmasında yeni bir gelişme daha yaşandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bahse konu çocukların yaşlarının 18’den küçük olması üzerine soruşturmaya dahil olmak için harekete geçti. Bakanlık yetkililerinin aile ile irtibata geçtiği öğrenildi. Polis karakoldaki ifadesini ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar